Η λέξη ‘οργανικό’ αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι παραγωγοί καλλιεργούν και επεξεργάζονται τα αγροτικά προϊόντα. Παρ΄όλο που η πρακτική δεν είναι ίδια σε όλα τα κράτη, τα οργανικά  (βιολογικά ) γενικά καλλιεργούνται χωρίς χημικά φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ή την συνηθισμένη χρήση αντιβιοτικών και αυξητικών ορμονών.


To Acai (assa-i) είναι μικροσκοπικό φρούτο και προέρχεται από  φοινικόδενδρα που φύονται στις όχθες του Αμαζονίου στην Βραζιλία, την Κολομβία, Βενεζουέλα, τον Παναμά απ΄ όπου συλλέγονται και εξάγονται σε όλον τον κόσμο.


Το μάζεμα της ελιάς είναι μία διαδικασία πολύ γνωστή στους περισσότερους από εμάς στην Ελλάδα, είτε είμαστε παραγωγοί είτε όχι.


Το τσάϊ είναι γνωστό ότι φύεται σε περιοχές της Ασίας και της Άπω Ανατολής. Σε αυτές τις περιοχές το τσάϊ  πίνεται παραδοσιακά και η κατανάλωση του καφέ είναι σχεδόν μηδαμινή.
Τσάϊ όμως καλλιεργείται και στην Τουρκία αν και θεωρείται χώρα μεγάλης κατανάλωσης καφέ όπως συνειρμικά συμπεραίνει κανείς όταν, αν και λανθασμένα, συχνά λέμε ‘τούρκικος καφές’.


Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Αύγουστο είναι και η εποχή που γίνεται η συλλογή των αρωματικών φυτών της πατρίδας μας.


Η συλλογή αρωματικών φυτών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού  ήταν και είναι κάτι συνηθισμένο στα βουνά της Ελλάδας.


Η λεβάντα καλλιεργείται σχεδόν σε όλον τον κόσμο θεωρείται δε ότι είναι μια σχετικά εύκολη καλλιέργεια επειδή το φυτό είναι ανθεκτικό και όχι πολύ απαιτητικό ιδιαίτερα μετά τον πρώτο χρόνο.


Μας άρχισε νωρίς φέτος η άνοιξη, και τα όμορφα άνθη του χαμομηλιού έχουν ήδη βγει σε πολλά μέρη. Από παλιά το χαμομήλι θυμάμαι να το μαζεύουν  και να το αποξηραίνουν οι νοικοκυρές στα σπίτια τους.Τελευταία είναι όλο και περισσότερες οι αναφορές που γίνονται στην αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών.


Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται καλλιέργεια αρωματικών φυτών στην Ελλάδα. Από ότι φαίνεται οι ευεργετικές ουσίες των αρωματικών φυτών του τόπου μας όπως το δίκταμο, θρούμπι, θυμάρι, ρίγανη αλλά και των υπερτροφών όπως μύρτιλλο, κράνο, έχουν κινήσει το


Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις