Το τσάϊ είναι γνωστό ότι φύεται σε περιοχές της Ασίας και της Άπω Ανατολής. Σε αυτές τις περιοχές το τσάϊ  πίνεται παραδοσιακά και η κατανάλωση του καφέ είναι σχεδόν μηδαμινή.
Τσάϊ όμως καλλιεργείται και στην Τουρκία αν και θεωρείται χώρα μεγάλης κατανάλωσης καφέ όπως συνειρμικά συμπεραίνει κανείς όταν, αν και λανθασμένα, συχνά λέμε ‘τούρκικος καφές’.
Η περιοχή που έχει κατάλληλες καιρικές συνθήκες, με χιόνι, πολλές βροχοπτώσεις και υγρασία, είναι κοντά στην Μαύρη θάλασσα και αποτελεί τον χώρο καλλιέργειας του τσαγιού της Τουρκίας.
 
Η εταιρεία μας, λόγω της εξιδείκευσής στον τομέα του τσαγιού, και την συνεχή αναζήτηση σχετικά με τα προϊόντα της αλλά και τις συνεργασίες που κάνει κάθε φορά, ταξιδεύει στις χώρες παραγωγής. Πάντα έχουμε την προσοχή μας στραμμένη εκεί όπου υπάρχει παράδοση και τρόπος να αντλήσουμε γνώση για τα προϊόντα μας. Βρεθήκαμε, λοιπόν, στην περιοχή της Τραπεζούντας στον Εύξεινο πόντο, εκεί όπου βρίσκονται οι καλλιέργειες του τσαγιού και τα εργοστάσια τσαγιού της Τουρκίας. Εκεί, όπου οι λόφοι γίνονται φιλόξενοι γι’ αυτό το είδος του φυτού, που αποτελεί κύρια απασχόληση των κατοίκων της περιοχής.
 

pontus2
Εδώ υπάρχει πολλή βλάστηση και ο καιρός αλλάζει προς το τέλος του καλοκαιριού.
 
IMG 555522 1
 
22IMG 5558
 
IMG 5568 122 1
 
IMG 556422
 
IMG 556522 1
 
IMG 554422 1
 
IMG 5550 2
 
trap6
 
 
 
trapezous 
trap8Στην Τουρκία καταναλώνεται το μαύρο κυρίως τσάϊ και σε μικρότερη ποσότητα το πράσινο. Το μαύρο τσάϊ έχει πολύ προσιτή τιμή και καταναλώνεται ευρέως και σε κάθε περίσταση.
 
Σε πολλά σημεία σερβίρεται το τσάϊ μαζί με κύβους ζάχαρη ώστε να υπάρχει η ίδια ποσότητα πάντα. Σε άλλα σημεία μπορεί να σερβιριστεί κανείς μόνος του ρίχνοντας στο ποτήρι μικρή ποσότητα συμπυκνωμένου τσαγιού που αραιώνεται με νερό.
Το σκεύος πάντως που υποδέχεται το τσάι  είναι το ίδιο παντού, μικρά χαρακτηριστικά ποτήρια απλά ή διακοσμημένα.
 
turkishtea
 
 
 
 
 
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις