Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έρθει σε επαφή με το καταπράσινο φυτό που ‘τσιμπάει’ σε κάποια ανοιξιάτικη εκδρομή μας.


Θ’ ακούσουμε το λιβάνι και το μύρο να αναφέρονται στις πιο σημαντικές τελετές  της εκκλησίας  μας, αφού εκεί έχει καθιερωθεί η χρήση τους.


Ο άνθρωπος από πάντα είχε την επιθυμία να βελτιώνει, να προσπαθεί να αλλάξει και να εξελίξει τα πάντα γύρω του, έτσι και τώρα βλέπουμε  ότι με τα καινούρια σκευάσματα (nootropics) προσπαθεί να βελτιώσει την λειτουργία του εγκεφάλου του και να αυξήσει την επεξεργαστική και γνωστική του ικανότητα.


Το έντερο μας φιλοξενεί επίσης "φιλικούς" μικροσκοπικούς οργανισμούς, γνωστούς και ως μικρόβια. Αυτή η κοινότητα μικροβίων  περιλαμβάνει κυρίως βακτήρια, μαζί με ζύμες και ιούς . Στην πραγματικότητα, τώρα γνωρίζουμε ότι ένα άτομο μπορεί να έχει πάνω από 1.000 τρισεκατομμύρια μεμονωμένα μικρόβια στο έντερο του!


Η φυσική και ψυχική μας υγεία μπορεί να επηρεαστεί έντονα από τα «μικρόβια μας», δηλαδή τους μικρούς οργανισμούς (όπως τα βακτήρια) που αποτελούν το μικροβιακό οικοσύστημα στο έντερο μας. Αυτό το οικοσύστημα είναι γνωστό ως εντερική χλωρίδα.


Η Αμαμηλίς περιέχει δραστικές ουσίες που την κάνουν περιζήτητο συστατικό σε διάφορα σκευάσματα αλλά και καλλυντικά για την καταπολέμηση παθήσεων του δέρματος.


 
Εάν είστε από εκείνους που έχουν μία γλάστρα με αλόη στο σπίτι, μην την αφήνετε ανεκμετάλλευτη.


Ο ζαμπούκος ή σαμπούκος (Sambucus nigra) είναι επίσης γνωστός με το όνομα κουφοξυλιά, αφροξυλιά και είναι φυτό πολύ κοινό στην ελληνική ύπαιθρο που κάνει την παρουσία του αισθητή κατά το τέλος της Άνοιξης.


Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που πιθανόν να μας προκαλέσουν έναν πονοκέφαλο.


Μόλις  μας γυρίσει την πλάτη ο χειμώνας, μία βόλτα στην εξοχή που βγάζει τα πρώτα της άνθη, με τον ήλιο στα καλύτερά του, είναι ότι χρειαζόμαστε.


Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις