Με τους γρήγορους ρυθμούς, τις ατελείωτες εικόνες, τις πληροφορίες, η εποχή μας δίνει πολλές ευκαιρίες για να αποσπασθεί η  προσοχή μας και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στις μέρες μας, είναι κάτι συνηθισμένο.
Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία γιατί η αυτοσυγκέντρωση είναι αναγκαία αν θέλει κανείς να μελετήσει, ή  να προχωρήσει ένα σχέδιο με αποτελεσματικότητα. 
Αρχίζοντας από τα βασικά, δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον. Φροντίζουμε να έχουμε τακτοποιήσει εργασίες που υπάρχει περίπτωση να  μας διακόψουν την συγκέντρωση και απομακρυνόμαστε από τις πηγές θορύβου. 
Μία κούπα τσάϊ θα βοηθήσει, εκείνο όμως που σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε είναι πνευματική διαύγεια και σ’ αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα η χρήση των αιθερίων ελαίων. 
Το αιθέριο έλαιο του βασιλικού, του δενδρολίβανου, ή της μέντας, είναι τονωτικά, διεγερτικά, αναζωογονητικά και με το άρωμά τους βοηθούν να καθαρίσει το μυαλό, να βελτιωθεί η μνήμη και έτσι να πετύχουμε αύξηση της αυτοσυγκέντρωσης και της αυτοπεποίθησης. Σε μία συσκευή αρωματοθεραπείας, βάζουμε νερό,  προσθέτουμε 6 σταγόνες αιθερίου ελαίου και έτσι διαχέεται το άρωμά του στην ατμόσφαιρα.
Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από διάφορα μέρη των φυτών, (άνθη, φύλλα, ρίζα) και είναι πολύπλοκες ουσίες με υψηλή συγκέντρωση δραστικών ουσιών.
Πιο άμεση δράση αυτών των ουσιών έχουμε μέσω της εισπνοής. Όταν εισπνέουμε, τα μόρια των  αιθερίων ελαίων φθάνουν στους οσφρητικούς υποδοχείς που βρίσκονται στην κορυφή της μύτης, μεταφέρονται έτσι τα μηνύματα στον εγκέφαλο, ο οποίος δίνει την εντολή για σύνθεση και έκκριση ορμονών που επηρεάζουν τον τρόπο που αντιδρούμε και αισθανόμαστε.
 
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην Tettix A.E.Β.Ε. και είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις