Θ’ ακούσουμε το λιβάνι και το μύρο να αναφέρονται στις πιο σημαντικές τελετές  της εκκλησίας  μας, αφού εκεί έχει καθιερωθεί η χρήση τους.
Το λιβάνι και το μύρο προέρχονται από τους κορμούς  των δένδρων Boswelia sacra και Commiphora Myrrha αντίστοιχα που  φύονται σε χώρες της Αφρικής , κυρίως. Είναι γόμμες, δηλαδή τις εκκρίνει ο κορμός του φυτού, αφού του δημιουργήσουμε σχισμές.
 
Το λιβάνι θεωρείται ότι έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις  ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για εσωτερική και εξωτερική χρήση σε διάφορα σκευάσματα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε καλλυντικές κρέμες επειδή όπως αναφέρεται δρα ενάντια στην γήρανση του δέρματος .
Υπάρχει το αιθέριο έλαιο του λιβανιού, και η γόμμα του, η οποία τρίβεται σε ψιλή σκόνη και ενσωματώνεται με άλλα υλικά ώστε να καταναλωθεί ανάλογα.
 
Το μύρο έχει και αυτό μία ιστορία αιώνων που ξεκινά από την Αιθιοπία, την Αίγυπτο όπου πάντα αποτελούσε ένα μοναδικό, πολύτιμο  προϊόν,  που χρησιμοποιείται, εκτός από τις τελετουργίες, ως  συστατικό αρωμάτων και καλλυντικών.
 
Και τα δύο συνηθίζεται να τα καίμε πάνω σε καρβουνάκια, το γνωστό μας θυμίαμα, ώστε να αρωματιστεί η ατμόσφαιρα. Αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με την  χριστιανική θρησκεία, γίνεται για να ευχαριστήσουμε τον θεό, έχει δε,  ως αποτέλεσμα, να υπάρχει γαλήνη, καταπολέμηση του άγχους, αλλά και καλή ενέργεια μέσα στον χώρο μας.
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ