Από τους καρπούς του φυτού Cola Nitida που φύεται στην Αφρική, προέρχονται τα cola nuts. Ο καρπός είναι πράσινος και στο εσωτερικό του υπάρχουν οι σπόροι που έχουν άλλοτε λευκό και άλλοτε κοκκινωπό χρώμα. 


Το Αλφάλφα (Medicago sativa) είναι φυτό που φύεται σε πολλές περιοχές του πλανήτη λόγω της θρεπτικής του αξίας.


Ο κοροναϊός υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας διατροφή. Για παράδειγμα, η πρόληψη και θεραπεία της γρίπης με πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C έχει εξασκηθεί εδώ και δεκαετίες.


Τα φυτικά σκευάσματα που προέρχονται από συστατικά των φυτών, έχουν μπει στο προσκήνιο στα πλαίσια των ερευνών ενάντια στον κορονοϊό.


Η Αλθαία (Althaea officinalis) είναι φυτό πολύ γνωστό σε όσους έχουν την ευκαιρία  να βρεθούν στην ύπαιθρο την Άνοιξη.


Πέρα  από τα προβιοτικά, που ως γνωστό συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, υπάρχουν  και προϊόντα που περιέχουν τα λεγόμενα πρεβιοτικά συστατικά. Η βασική τους διαφορά είναι ότι τα πρεβιοτικά δεν περιέχουν τους ίδιους τους μικροοργανισμούς, αλλά συστατικά τα οποία ουσιαστικά τρέφουν και βοηθούν την ανάπτυξη και διατήρηση των ήδη υπαρχόντων ευεργετικών βακτηρίων της εντερικής χλωρίδας,


 
 
Η γλυκόριζα  είναι η ρίζα του φυτού Glycyrrhiza glabra που φύεται στην νότια Ευρώπη, την δυτική και την κεντρική Ασία.


Τα φύλλα moringa προέρχονται από το δένδρο  Moringa oleifera που παραδοσιακά ευδοκιμεί στην Ινδία, το Πακιστάν και στο Νεπάλ, ενώ η καλλιέργειά του έχει επεκταθεί στην Αφρική και σε περιοχές της Αμερικής.


Σήμερα πιο εύκολα από ποτέ βρίσκει κανείς πληροφορίες για όλα τα συστατικά που περιέχονται στα διάφορα προϊόντα που καταναλώνουμε και ιδίως σε εκείνα για την  περιποίησή μας που τόσο συχνά μας προβληματίζουν με τα περίεργα υλικά τους.


Τα λούπινα ή λουμπίνια είναι καρπός ενός φυτού που μπορεί να έχετε δει ανθισμένο στην εξοχή ή στην γλάστρα του ανθοπωλείου, αλλά δεν σας πάει ο νους ότι αυτό το όμορφο φυτό δίνει έναν καρπό που θεωρείται πολύ θρεπτικό όσπριο, εφάμιλλο της σόγιας.


Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις