Φλοιός από τον κορμό του δένδρου Prunus africana το οποίο προέρχεται από τις δασώδεις περιοχές  του ισημερινού, περιλαμβάνεται πλέον στα προϊόντα μας.
Το δένδρο  φθάνει τα 10-15 μ. με ευθύ κορμό και πυκνό φύλλωμα στην κορυφή του. Έχει μικρά άνθη και καρπούς στο σχήμα του κερασιού, που έχουν πικρή γεύση.
 
PrunusAFR2
 
Παραδοσιακά,  χρησιμοποιούσαν την φλύδα του κορμού ως καθαρτικό, για παθήσεις του στομάχου κ.α που δεν έχουν ακριβώς καταγραφεί.
Μετά από έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι το φυτό Pygeum Africanum έχει θεραπευτικά αποτελέσματα  σε προβλήματα του ουροποιητικού και στις περιπτώσεις καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη κυρίως  λόγω της β-σιτοστερόλης   που περιέχει.
Το φυτό ανήκει στα είδη υπό εξαφάνιση, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για την δημιουργία σκευασμάτων σε όλον τον κόσμο.
Για καλύτερα αποτελέσματα στα προβλήματα του προστάτη, συνδυάζεται και με καρπούς σερενόα, τσουκνίδα, αρκτοστάφυλλο και κολοκυθόσπορο.
Η χρήση του δεν συνιστάται σε  εγκύους και παιδιά.
 
*Η χρήση των βοτάνων είναι αποτέλεσμα   μακροχρόνιας  προσέγγισης, παρατήρησης  και καταγραφής  για την ενδυνάμωση του σώματος και την θεραπεία ασθενειών. Τα βότανα όμως περιέχουν δραστικές ουσίες που θα μπορούσαν να  προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα και γι αυτό συνιστάται η συμβουλή ειδικού όταν ακολουθείται άλλη αγωγή.
 
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις