Τα φύλλα moringa προέρχονται από το δένδρο  Moringa oleifera που παραδοσιακά ευδοκιμεί στην Ινδία, το Πακιστάν και στο Νεπάλ, ενώ η καλλιέργειά του έχει επεκταθεί στην Αφρική και σε περιοχές της Αμερικής.
 
Το δένδρο αυτό πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται για τις ιδιότητές του και την θρεπτική του αξία εδώ και πολλά χρόνια στις χώρες της Ασίας. Από το δένδρο χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη κυρίως για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες,  πιο κοινή,  όμως, είναι η χρήση των φύλλων του  που είναι γνωστά για την θρεπτική τους αξία.
 
 
Aναπτύσσεται εύκολα και ιδίως σε περιοχές που υπάρχει έλλειψη νερού. Σε αυτές τις περιοχές συνήθως οι άνθρωποι υποσιτίζονται και το δένδρο moringa έχει βρεθεί ότι μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να λύσει το πρόβλημα αυτό.
 
Τα φύλλα moringa στις μέρες μας θεωρούνται υπερτροφή και όταν είναι αποξηραμένα προστίθενται στην τροφή μας έτσι ώστε να αυξηθεί στο έπακρο η θρεπτική της αξία. Επίσης με τα φύλλα παρασκευάζεται τσάϊ. Όταν είναι σε μορφή σκόνης, μπαίνουν σε smoothies ή σε φυσικούς χυμούς.
 
Έρευνες έχουν δείξει ότι το moringa έχει επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παρέχουν προστασία σε  ζωτικά μας όργανα όπως η καρδιά, το συκώτι και βοηθά την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
 
Τα φύλλα moringa υπάρχουν αποξηραμένα και τρίβονται σε σκόνη όταν μας ζητηθεί ώστε να διατηρούνται καλύτερα τα συστατικά του.
 
*Η χρήση των βοτάνων είναι αποτέλεσμα   μακροχρόνιας  προσέγγισης, παρατήρησης  και καταγραφής  για την ενδυνάμωση του σώματος και την θεραπεία ασθενειών. Τα βότανα όμως περιέχουν δραστικές ουσίες που θα μπορούσαν να  προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα και γι αυτό συνιστάται η συμβουλή ειδικού όταν ακολουθείται άλλη αγωγή.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις