Από τους καρπούς του φυτού Cola Nitida που φύεται στην Αφρική, προέρχονται τα cola nuts. Ο καρπός είναι πράσινος και στο εσωτερικό του υπάρχουν οι σπόροι που έχουν άλλοτε λευκό και άλλοτε κοκκινωπό χρώμα. 
 
 
Στην Δυτική Αφρική από όπου προέρχεται, οι άνθρωποι έχουν την συνήθεια να μασούν μικρή ποσότητα, ιδιαίτερα πριν από το γεύμα, για να βοηθήσει στην πέψη.
Επίσης, σε αυτές τις περιοχές, οι σπόροι μασούνται παραδοσιακά ως τονωτικό. Όπως έχει διαπιστωθεί , είναι πλούσιοι σε καφεΐνη και έτσι δρουν όπως ο καφές και η σοκολάτα.
Όπως υποδηλώνει το όνομα Cola, χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές ροφημάτων Cola, στην μορφή σκόνης  λαμβάνονται σε κάψουλα, γνωστή όμως, είναι και η χρήση τους σε τσάι και ο εμποτισμός τους σε αλκοόλη για να ληφθεί το εκχύλισμα των σπόρων. 
Τα ψηλά δένδρα με τα μεγάλα κίτρινα χαρακτηριστικά τους άνθη και τους ογκώδεις καρπούς είναι από τα δένδρα που υπάρχουν εδώ και χιλιετίες στην Αφρική και θεωρούνται ανεκτίμητα για τους ντόπιους πληθυσμούς.
Έχουν γίνει γνωστά βέβαια παγκοσμίως και σε αυτό έπαιξε ρόλο η έρευνα που γίνεται για κάθε προϊόν χωριστά στον πλανήτη, για να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
 
* Τα βότανα περιέχουν δραστικές ουσίες και η χρήση τους θέλει προσοχή.Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ δεν αποτελούν ιατρική συνταγή.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

About the Author

Αγγελική Αποστολοπούλου

Αγγελική Αποστολοπούλου

Με ενδιαφέρον και αγάπη για τα προϊόντα μας, είναι υπεύθυνη για τις φωτογραφίες και το styling.

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις