Δεν θα παραστήσω την ειδική, όμως από μία έρευνα που έκανα σε διάφορες πηγές, διαπίστωσα ότι τα αρωματικά  φυτά πολύ συχνά έχουν χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών.


Η τάση να λαμβάνονται τα βότανα σε μορφή σκόνης είναι γνωστή από παλιά. Η διαδικασία ήταν η εξής: συλλέγουμε το βότανο, το αποξηραίνουμε, το κοπανάμε στο γουδί μέχρι να γίνει σκόνη. Κατόπιν η σκόνη συνήθως  μπαίνει σε κάψουλα ώστε να υπάρχει μία ορισμένη δοσολογία.


Ο χειμώνας είναι η κατ’ εξοχήν εποχή που μας κεντρίζει να ασχοληθούμε με τα βότανα. Ένα απλό κρύωμα, ένας πόνος, αλλά και μία στιγμή χαλάρωσης, ή ανακούφισης από το φόρτο της ημέρας, είναι που θα μας φέρουν κοντά σε μία απολαυστική και γιατί όχι, θεραπευτική κούπα τσάϊ.


Αν μου ζητούσε κανείς να αναφέρω τα προβλήματα της εποχής, ένα που θα έδειχνα, θα ήταν ότι ο σημερινός άνθρωπος δέχεται πολλές πληροφορίες από το διαδίκτυο που συνήθως είναι αβάσιμες και έτσι χάνει την πραγματικότητα και την κριτική του ικανότητα, χωρίς να το καταλαβαίνει πολλές φορές.


Είναι η κατάλληλη εποχή να αποκτήσουμε αρωματικά λουλούδια και βότανα που με την ευωδιά τους  φρεσκάρουν τον χώρο μαζί με την διάθεσή μας.


Το «Ρόδο της Ιεριχούς» ή αλλιώς «ρόδο της Παναγίας» ή ακόμα και «το φυτό της Νεκρανάστασης» είναι ένα μοναδικό φυτό που έχει την ικανότητα να επιβιώνει στην έρημο ξεραμένο, σαν μια καφέ μπάλα, και να καταφέρνει να ανοίγει και να πρασινίζει με ελάχιστο νερό, για χιλιάδες χρόνια.


Η ιδέα για τα συμπληρώματα διατροφής, φαίνεται να εμφανίσθηκε όταν οι άνθρωποι κατάλαβαν τα οφέλη που μπορούσαν να έχουν από τα φυτά και άρχισαν να φτιάχνουν τσάϊ ή να βάζουν σε κάψουλες μέρη των ειδών σε μορφή σκόνης.


Ο άνθρωπος, βλέποντας και θαυμάζοντας τα υπέροχα χρώματα που έχει η φύση με τα δένδρα, τα άνθη της, τα ζώα της, ήθελε πάντα να τα γνωρίσει και να πετύχει την αναπαραγωγή τους. Και την λύση την βρήκε στην ίδια την φύση και ιδίως στα φυτά, τα κοχύλια  και τα έντομα.Η Βανίλια προέρχεται από το φυτό Vanilla planifolia το οποίο είναι μία σαρκώδης αναρριχόμενη Ορχιδέα  που αναπτύσσεται γύρω από τον κορμό άλλου δένδρου ή με κάποιο άλλου είδους στήριγμα.


Το αρπαγόφυτο είναι έρπον φυτό της Αφρικής με καρπό ‘αγκαθωτό’ χαρακτηριστικό του φυτού, που πολλές φορές γίνεται επικίνδυνος για τα ζώα όταν καταπωθεί.


Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις