Η τάση να λαμβάνονται τα βότανα σε μορφή σκόνης είναι γνωστή από παλιά. Η διαδικασία ήταν η εξής: συλλέγουμε το βότανο, το αποξηραίνουμε, το κοπανάμε στο γουδί μέχρι να γίνει σκόνη. Κατόπιν η σκόνη συνήθως  μπαίνει σε κάψουλα ώστε να υπάρχει μία ορισμένη δοσολογία.
 
Τα βότανα σε  σκόνη, όμως, μπορούμε άνετα να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή με ποικίλους τρόπους.
 
Μπορούμε να τα αναμείξουμε με λίγο νερό, χυμό φρούτων ή γάλα, δηλαδή υγρά  που πίνουμε κάθε μέρα. Τα 50 ml του υγρού είναι αρκετά για να προσθέσουμε την βοτανική σκόνη. Ο χυμός φρούτων είναι ο πιο κατάλληλος  εφ’ όσον μπορεί με την γλυκειά γεύση του να ισορροπήσει την πικρή γεύση που μπορεί να έχει ένα βότανο.Για να διαλυθεί η σκόνη, βάζουμε σε ένα ποτήρι την δόση σκόνης που χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το υγρό για να σχηματισθεί μία πάστα. Ρίχνουμε σταδιακά και το υπόλοιπο υγρό, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Πίνουμε αμέσως.
 
Φτειάχνουμε smoothies με τα αγαπημένα μας φρούτα και υπερτροφές  προσθέτοντας την βοτανική σκόνη. Πρώτα φτιάχνουμε την βάση με τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, προσθέτουμε την σκόνη και ομογενοποιούμε στο blender. Γλυκαίνουμε με μπανάνα ή μέλι.
 
Βάζουμε την σκόνη βοτάνου μέσα σε κάψουλα για να πάρουμε την σωστή δοσολογία και τις ευεργετικές του ουσίες, αποφεύγοντας  την άβολη γεύση του βοτάνου.
 
Μπορούμε επίσης  να ενσωματώσουμε την σκόνη βοτάνου μέσα στο τσάϊ μας αφού διαλυθεί καλά.
 
Την ευεργετική δράση της βοτανικής σκόνης θα την απολαύσουμε, αν την ανακατέψουμε με μέλι και την αποθηκεύσουμε σε βάζο.
 
Την προσθέτουμε σε ελαιόλαδο  και ραντίζουμε την σαλάτα εμπλουτίζοντάς την με θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.
 
Τα αρωματικά φυτά και τα βότανα  σε μορφή σκόνης χρησιμοποιούνται πιο εύκολα στις καθημερινές συνταγές μας. Στο κέικ, το ψωμί, στο μίγμα των μπαχαρικών, στις σούπες, μας δίνεται η ευκαιρία να συνηθίσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
 
Εμείς στην Tettix A.E.B.E. τρίβουμε τα αρωματικά φυτά και τα βότανα κατόπιν παραγγελίας, έτσι ώστε να διατηρούν τα συστατικά τους. Δεν χρησιμοποιούμε κανενός είδους  πρόσθετη ουσία, παρά μόνο το ίδιο το βότανο.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Αγγελική Αποστολοπούλου

Αγγελική Αποστολοπούλου

Με ενδιαφέρον και αγάπη για τα προϊόντα μας, είναι υπεύθυνη για τις φωτογραφίες και το styling.

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ