Δεν θα παραστήσω την ειδική, όμως από μία έρευνα που έκανα σε διάφορες πηγές, διαπίστωσα ότι τα αρωματικά  φυτά πολύ συχνά έχουν χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών.
Ειδικά για την παρασκευή μπύρας, εκείνο που επικρατεί είναι ο λυκίσκος και το κριθάρι. Τελευταία, πολλές εταιρείες  έχουν  επιτυχημένα παρασκευάσει μπύρα δοκιμάζοντας άλλα φυτά για διαφορετικό αποτέλεσμα και ως προς την γεύση και ως προς το χρώμα. Υπάρχουν δε, απόπειρες και για την παρασκευή σπιτικής μπύρας, όπου εκεί είναι πιο ξεκαθαρισμένα τα πράγματα όσον αφορά στα υλικά, εφόσον όποιος φτιάχνει την δικιά του μπύρα , γνωρίζει τα συστατικά από πρώτο χέρι.
 
Τα αρωματικά που χρησιμοποιούνται μπορούν να προστεθούν καλύτερα προς το τέλος του βρασίματος, για να αποσπαστούν τα αρώματά τους, να αποστειρωθούν και συγχρόνως να αποφύγουμε το πίκρισμα ή μεγάλη αλλαγή στο προϊόν μας. Δεν γίνεται να βάλουμε τα αρωματικά  στην αρχή γιατί αποδεσμεύονται τα πτητικά έλαια, αλλά ενώ η μυρωδιά υπάρχει στην ατμόσφαιρα, δεν απορροφάται από την μπύρα τελικά.
 
Τα αρωματικά τα βάζουμε σε ένα τουλπάνι και τα απομακρύνουμε στο τέλος. Δοκιμάζουμε συχνά, μέχρι η γεύση να φτάσει στην ένταση που επιθυμούμε.
Μία άλλη μέθοδος για να προστεθούν τα αρωματικά είναι να βράσουν ξεχωριστά όπως στο τσάι ή να εκχυλισθούν μέσα σε αλκοόλ , πχ βότκα.
 
Εκείνα που συχνά χρησιμοποιούνται:
 
Η βανίλια που με το άρωμά της, συχνά καλύπτει κάποια ανεπιθύμητη χροιά της διαδικασίας.
Σπόροι κόλιανδρου
Κανέλλα, ιδιαίτερα για την εποχή των Χριστουγέννων.
Κάρδαμο 
Φλούδα  νερατζιού ή πορτοκαλιού
Γλυκόριζα, 
Σπειραία, 
Αψιθιά,
Πιπέρι Γουινέας
Σπόροι μαύρου πιπεριού
Πιπεριά καυτερή,
Κιούμελ
Μέντα
Μοσχοκάρυδο
Τζίντζερ
Σαλέπι θαλάσσης
 
Σίγουρα στην αγορά υπάρχει πληθώρα από μπύρες όλων των ειδών , που εύκολα βρίσκει κάποιος αυτή που θέλει. Το να παρασκευάσεις την δική σου μπύρα, είναι ευκαιρία για έμπνευση και δημιουργικότητα που ίσως βγάλει το αποτέλεσμα που θα σε κάνει περήφανο.  Στην περίπτωση που διαλέξεις την περιπέτεια της δημιουργίας, να ξέρεις ότι είναι σημαντικό τα σκεύη να είναι όλα καθαρά και επίσης πολύ σημαντικό , ένα χαρτί όπου θα κρατάμε σημειώσεις για να γνωρίζουμε  που βαδίζουμε.
Για την παρασκευή μπύρας ίσως χρειαστεί κάποια καθοδήγηση που όπως υποστηρίζουν είναι δωρεάν. Εδώ.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ