Είστε από αυτούς που λατρεύουν να πίνουν 2 και 3 καφέδες εν ώρα δουλειάς; Που τρώτε αλμυρά ή γλυκά σνακς για να ξεπεράσετε το στρες;  Πίνετε και ένα λίτρο κόκα κόλα με το φαγητό;
Γυρνάτε στο σπίτι και κουλουριάζεστε σε μία γωνιά κοιτάζοντας το κινητό για πολύ ώρα λέγοντας ότι έτσι ξεκουράζεστε και το απολαμβάνετε; 
 
Νομίζετε ότι η απραξία θα βοηθήσει να επανέλθει η χαμένη σας ενέργεια; Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό δεν θα σας συμβεί. Θα περνάει ο καιρός και εκείνο που θα αισθάνεστε είναι έναν πόνο σε όλο σας το κορμί, βαρύ στομάχι και μία κακή διάθεση. 
 
Μην αργείτε να αντιδράσετε. Είναι εύκολο να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες, αρκεί να τις εντοπίσουμε και να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο τις αλλάζουμε.
 
Αν καπνίζουμε για παράδειγμα, πρέπει να αναγνωρίζουμε το κακό που κάνουμε στον εαυτό μας και να διακόψουμε αυτή την συνήθεια για να αισθανθούμε καλύτερα, να είμαστε πιο υγιείς. 
 
Όπως βλέπουμε, είναι σημαντικό να μπούμε σε αυτή την διαδικασία επειδή αγαπάμε τον εαυτό μας και μόνο, επειδή θέλουμε να κατακτήσουμε κάτι καλύτερο που μας αξίζει. Τότε μόνο θέτουμε γερά θεμέλια για να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες.
 
Αφού, λοιπόν, εντοπίσουμε την εν λόγω συνήθεια και γνωρίζουμε το γιατί πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή, το επόμενο βήμα είναι να αντικαταστήσουμε αμέσως με μία άλλη συνήθεια πιο ευεργετική, πιο δημιουργική. 
 
Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό και έχουμε πάντα το μυαλό μας στην καινούρια μας συνήθεια, χωρίς να δίνουμε περιθώρια για αναβολές. Άλλωστε βιαζόμαστε να δούμε τα αποτελέσματα.
 
Βάζουμε ένα στόχο κάθε φορά, για να μην αγχωνόμαστε. Εκτιμούμε την αλλαγή, βλέπουμε το αποτέλεσμα, που θα είναι καλύτερη υγεία στην προκειμένη περίπτωση, εδραιώνουμε την κατάσταση, προχωρούμε στην επόμενη αλλαγή.
 
Πάλι εντοπίζουμε, βρίσκουμε τον λόγο για να γίνει αυτό, αντικαθιστούμε, παγιοποιούμε την απόφασή μας.
 • Αλλάζουμε τους πολλούς καφέδες κάθε μέρα, με τσάϊ.
 • Σηκωνόμαστε πιο νωρίς για να προλάβουμε την ημέρα και να μην μας πηγαίνουν τα πράγματα πίσω.
 • Αλλάζουμε το ατελείωτο χουζούρι στον καναπέ με γυμναστική.
 • Τα γεμάτα λιπαρά γεύματα με πιο ελαφρά και θρεπτικά ταυτόχρονα.
 • Αντί να κοιτάμε με τις ώρες το κινητό, δημιουργούμε με τα χέρια μας, ή σκεπτόμαστε για την πρόοδο της δουλειάς μας.
Φυσικά, με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να εμφανιστεί μία στιγμή αδυναμίας. Τότε είναι που εφαρμόζουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο που έχουμε γι αυτές τις στιγμές. Αποφεύγουμε πειρασμούς που θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση. 
Θέλουμε να ξαναρχίσουμε το κάπνισμα; Αποφεύγουμε χώρους με πολλούς καπνίζοντες. Σκεφτόμαστε τι ωραία που αισθανόμαστε τώρα και τι θα συμβεί αν ξανακυλήσουμε. Τέλος, αφήνουμε αυτό που κάνουμε και σηκωνόμαστε να δραστηριοποιηθούμε.
 
Μας έρχεται η όρεξη να ξαπλώσουμε αδρανείς σε έναν καναπέ. Ας μην αρνηθούμε στον εαυτό μας λίγη λογική ξεκούραση. Βάζουμε αμέσως όριο σε πόση ώρα θα σηκωθούμε για να κάνουμε κάτι πιο υγιεινό, πιο παραγωγικό.
 
Εάν το μυαλό μας λειτουργήσει έτσι, θα μάθει να αναγνωρίζει αυτό που μας κάνει καλό, και οι κακές μας συνήθειες θα απομακρύνονται από μόνες τους. Όταν αυτό εδραιωθεί, τότε ο οργανισμός μας θα έχει την δυνατότητα να πισωγυρίσει μόνο για όσο διάστημα καταλαβαίνει ότι δεν τον βλάπτει, ή ακόμη καλύτερα, απλά θα προσπερνά χωρίς καν να το σκεφτεί.
 
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην Tettix A.E.Β.Ε. και είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις