Διαλέξαμε νηστίσιμες συνταγές με φαντασία για να δοκιμάσετε!
Ψητές πατάτες με μανιτάρια
 
Υλικά
 
Πατάτες ανοιγμένες για να υποδεχθούν τα υλικά
2,3 κουταλιές ελαιόλαδο extra παρθένο 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο 
μουστάρδα σκόνη φρεσκοτριμμένη 
2 κουταλιές ελαιόλαδο extra  παρθένο
1/5 κουταλιά μπούκοβο καυτερό ή γλυκό                                          
1 κουτ. τσαγιού εστραγγόν 
 
Οδηγίες
 
Αλατίζουμε τις πατάτες, τους ρίχνουμε λάδι και μουστάρδα και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Στο τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κάπαρη, το μπούκοβο, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοψήνουμε. Σβήνουμε με κρασί. Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, τις γεμίζουμε με τα υλικά από το τηγάνι. Αφήνουμε για 20’ περίπου να ψηθούν μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρεται  ζεστό.
 
--------------------------------------------------------------
chickmasala1
 
Ρεβύθια με κόκκινη πιπεριά και  μασάλα μίγμα
 
Υλικά
 
2 κουταλιές ελαιόλαδο extra παρθένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή αποξηραμένο σκόρδο 
3 κουτ. τσαγιού μείγμα ταντούρι Μασάλα 
2 κουτ. τσαγιού μαυροσήσαμο Ινδιών 
400 γρμ.  τομάτες κομμένες
400 γρμ. Ρεβύθια βρασμένα.                                                                                                                         
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες ή έτοιμη κομμένη κόκκινη πιπεριά                                                 
Αλάτι ροζ Ιμαλαίων 
Πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο                                                                                                                                      
 
Οδηγίες
 
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, το μείγμα τίκα μασάλα, το μαυροσήσαμο και τις πιπεριές και σιγοψήνουμε για 1 ,2’ μέχρι να απελευθερωθούν οι γεύσεις των μπαχαρικών. Προσθέτουμε τις τομάτες και τα ρεβύθια, αλατοπιπερώνουμε, ανακινούμε για λίγο και συμπληρώνουμε λίγο νερό. Σβήνουμε μόλις σωθεί το νερό και ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
......................................................................................................................................................................
 
spinachpasta
 
Κριθαράκι με λαχανικά  στο φούρνο
 
Υλικά
 
1 κούπα κριθαράκι
300 γρ σπανάκι
4,5 λιαστές ντομάτες κομμένες 
Τομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο κρεμμύδι flakes 
Πράσο ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο φρέσκο ή αποξηραμένα φυλλαράκια άνιθου 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα ΑΑ 
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο φρεσκοτριμμένο                                                            
βραστό νερό 
Αλάτι 
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο 
Λεμονοπίπερο μείγμα extra                                                                                                           
                                                                                                                                                                             
Οδηγίες
 
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το πράσο, τις λιαστές τομάτες μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες  ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε την κανέλα και το κύμινο, βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το σπανάκι, το βάζουμε στο σκεύος του φούρνου που θα χρησιμοποιήσουμε μαζί με τον άνηθο, μειώνοντας λίγο τον όγκο του απλώνοντάς το. Επάνω, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για να πάει το κριθαράκι παντού. Ρίχνουμε το νερό βραστό πάνω στο κριθαράκι και στην συνέχεια βάζουμε και την σάλτσα. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε το λεμονοπίπερο για περισσότερη γεύση και άρωμα.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην Tettix A.E.Β.Ε. και είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ