Salsas και τορτίγιες είναι παραδοσιακές συνταγές από το Μεξικό.
Σάλτσα με ψημένη ντομάτα
 
Υλικά
 
500 γρμ. ντομάτες για σάλτσα
8 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
Ανθός αλατιού                                                                                             
Δενδρολίβανο Ελληνικό 
2 καυτερές πιπεριές
Χυμός από ½ λεμόνι
Φλύδα τριμμένη λεμονιού
Extra παρθένο ελαιόλαδο
¼ κουτ. τσαγιού ζάχαρη καστανή 
 
Τα υλικά της σάλτσας υπάρχουν φρέσκα ή έτοιμα αποξηραμένα και κομμένα από την εταιρεία μας για περισσότερη ευκολία.
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς , κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα και τις βάζουμε στο ταψί. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα βάζουμε και αυτά στο ταψί , αλατίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να αρχίζουν να στεγνώνουν οι τομάτες, δίνοντας  προσοχή για να μην μαυρίσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια επίσης και τα βάζουμε όλα σε ένα μπωλ. Ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο, βάζουμε τις καυτερές πιπεριές στο νερό για 10’ μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους,  τις ψιλοκόβουμε. Και προσθέτουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε επίσης το λεμόνι, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και αναμιγνύουμε καλά.
.........................................................................................................................................................................
 
Chipotle σάλτσα
 
Υλικά
 
500 γρμ. τομάτες
5 πιπεριές καυτερές, καπνιστές (chipotle) ή τσίλυ καπνιστό extra            
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο                                                                        
2/3 κούπας κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ρίγανη
4 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά μουστάρδα
½ κουταλιά πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
 
Τα υλικά της σάλτσας υπάρχουν φρέσκα ή έτοιμα αποξηραμένα και κομμένα από την εταιρεία μας για περισσότερη ευκολία.
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς , κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα και τις βάζουμε στο ταψί να ψηθούν γι α1 ώρα περίπου. βάζουμε τις καυτερές πιπεριές στο νερό για 10’ μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους,  τις ψιλοκόβουμε.
Μόλις οι ντομάτες ψηθούν και αφού κρυώσουν, αφαιρούμε την φλούδα τους και τους σπόρους, και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν, βάζουμε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι, και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν τα υγρά και να σφίξει η σάλτσα. Χρησιμοποιείται κρύα ή ζεστή για κρέας, μαζί με κρέμα τυριού ή ακόμη και σε σάντουιτς.
......................................................................................................................................................................... 
 
fajitas1 
 
Fajitas με κοτόπουλο
 
Υλικά
 
Στήθος από κοτόπουλο
αλάτι
ελαιόλαδο με κρόκο ή σαφλάουερ, ή σταφυλοκουκουτσέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Πιπεριές σε διάφορα χρώματα κομμένες σε λουρίδες
 
Για την μαρινάδα
 
2 κουτ. χυμό λεμονιού
3 κουτ. ελαιόλαδο extra παρθένο
1 σκελίδες  σκόρδο τριμμένο
1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι
1/2 κουτ. κύμινο τριμμένο φρέσκο                                
1/2 κουτ. πιπέρι chilly extra 
1/2 κουτ. μπούκοβο καυτερό extra 
1/4 κούπα φύλλων κόλιανδρου
10 πίτες tortillas αλευριού
 
Εκτέλεση
 
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου και το αφήνουμε για 1 ώρα με τα υλικά μαρινάδας αφού τα ανακατέψουμε καλά. Κατόπιν, βάζουμε λάδι στο τηγάνι και αφού ζεσταθεί βάζουμε το μαριναρισμένο και  στραγγισμένο κοτόπουλο να ψηθεί, σβήνουμε με κρασί.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε λίγο επιπλέον λάδι,  ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις κομμένες πιπεριές ανακατεύοντάς τα με την κουτάλα συνέχεια μέχρι να ψηθούν. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λουρίδες και αν θέλουμε,  το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά για να ψηθούν όλα μαζί λίγη ώρα ακόμη.
Σερβίρουμε μέσα σε πίτες ζεστές της αρεσκείας μας αν δεν θέλουμε  τις tortillas.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ