Το πιπέρι σετσουάν είναι συστατικό της κινέζικης κουζίνας, άρα χρησιμοποιώντας το προσαρμόζουμε την συνταγή μας ανάλογα.Ταιριάζει πολύ τόσο σε γλυκιά σάλτσα όσο και σε καυτερή.
 
 
sichuan prw
 
Θαλασσινά με πιπέρι σετσουάν
 
Συστατικά
 
500 γρμ. μικρά καλαμαράκια
Παρθένο ελαιόλαδο
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Καυτερές πιπεριές, ή τσίλλυ
Λέμονγκρας
Τζίντζερ
Σκόρδο
1 κουτ. τσαγιού πιπέρι σετσουάν τριμμένο
1 κουτ. τσ. πιπέρι τριμμένο
½ κουτ. αλάτι
½ κουτ. ζάχαρη καστανή
Λίγα φύλλα κόλιανδρου
Λίγη σάλτσα κόκκινη με μίγμα για ψάρι
 
Οδηγίες
 
Μέσα σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε το  ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λέμονγκρας, το τζίντζερ,  τα ψήνουμε για 4’ και κατόπιν τα απομακρύνουμε από το λάδι.
Κατόπιν ρίχνουμε μέσα στο ελαιόλαδο το σκόρδο για μερικά λεπτά και πάλι απομακρύνουμε. Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί με το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι σετσουάν, το αλάτι και την ζάχαρη.
Ανοίγουμε το γκριλ και ψήνουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια για πολύ λίγο και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ ρίχνουμε πάνω τους τα υπόλοιπα υλικά και την σάλτσα ψαριού. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.
 
..............................................................................................................
 

sichuanlamb

 
 
Αρνίσιο σουβλάκι με σαλάτα
 
Συστατικά
 
500 γρμ. Αρνί κομμένο σε κύβους για σουβλάκι
ελαιόλαδο
2 κουτ. τσ. πιπέρι σετσουάν 
2 κουτ. τσ. σπόροι κύμινου
1 κουτ. τσ. αλάτι
 
Οδηγίες
 
Βάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε ένα μπωλ και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σε ένα γουδί σπάμε τα μπαχαρικά και τα τρίβουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο , το αλάτι και ραντίζουμε με αυτά το κρέας. Αφήνουμε για δύο ώρες περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα  αρώματα. 
Περνάμε το κρέας στα καλαμάκια και το  ψήνουμε. Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
..................................................................................................................................
 

sichuaneggplants

 
 
Μελιτζάνες με πιπέρι σετσουάν
 
Συστατικά
 
2 Μελιτζάνες 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. μπούκοβο καυτερό,  pul biber ή chilly strings                              blog logo
3 κουτ. άμυλο καλαμποκιού
2 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. πιπέρι σετσουάν
λίγο σκόρδο
1 κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κουτ. ξύδι ή ξύδι μπαλσάμικο
2 κουτ. μέλι ή ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σάλτσα σόγιας
 
Οδηγίες
 
Kόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες, τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και βάζουμε βάρος επάνω τους για 15’.
Στεγνώνουμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κατάλληλο.
Ανακατεύουμε το λάδι με τις δύο κουταλιές άμυλου καλά και αλείφουμε τις μελιτζάνες με αυτό.
Αναμιγνύουμε την σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το μέλι, και 1 κουταλιά από το άμυλο και ομογενοποιούμε.
Σε ένα τηγάνι, ψήνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ,το πιπέρι σετσουάν και προσθέτουμε τις μελιτζάνες μέχρι να σκουρύνουν ελαφρώς και από τις δύο μεριές. 
Ρίχνουμε την σάλτσα στις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για 3’
Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και μπούκοβο καυτερό ή pul biber.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ