Η αλήθεια είναι ότι το αρνί ή το κατσίκι είναι κρέας που έχει πολύ έντονη γεύση, συχνά δυσάρεστη, για μερικούς  που αρνούνται ακόμη και να το δοκιμάσουν. Ένας επιπλέον παράγοντας που μας κάνει διστακτικούς, είναι το λίπος του.
Εδώ λοιπόν, είναι που τον λόγο έχουν τα μπαχαρικά, τα οποία με το άρωμά τους  τους αλλά και με τις ξεχωριστές  τους ιδιότητες , θα σε κάνουν να αγαπήσεις και να αλλάξεις  την λάθος ιδέα που είχες για το παραδοσιακό αρνάκι που είναι άλλωστε από τα λιγότερο επιβαρυμένα ζώα  εφ’ όσον ακόμη στην πατρίδα μας τρέφονται βοσκώντας στο ύπαιθρο.
 
Τα μπαχαρικά που ταιριάζουν με το αρνί είναι:
 
Το κύμινο, αν και μπορεί να διαφωνήσεις αρχικά με αυτή την επιλογή, ταιριάζει απόλυτα επάνω στο αρνί και βγάζει ένα ευχάριστο άρωμα, εάν το απλώσουμε προσεκτικά και σε αρκετή  ποσότητα επάνω στο κρέας  το οποίο πρώτα έχουμε βρέξει.Μπορεί να είναι σε σκόνη ή και σε ολόκληρους σπόρους οι οποίοι, όταν ψηθούν, αφήνουν μία νόστιμη κρούστα πάνω στο κρέας .
 
Το δενδρολίβανο με την γλυκό, ρητινώδες άρωμά του, ταιριάζει στο αρνί, μόνο που δεν πρέπει να ψηθεί γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του. Καλό είναι αν χρησιμοποιήσουμε δενδρολίβανο, να το κόψουμε και να το βάλουμε εσωτερικά στο αρνί, ή ακόμη κάτω από την πέτσα του. Ιδανικά μαζί με το δενδρολίβανο μπορούμε να προσθέσουμε και σκόρδο που ταιριάζει τέλεια, και διαλύει την λιπαρότητα.
 
Φυσικά, το αλάτι και το πιπέρι αποτελούν την πιο παραδοσιακή και ασφαλή επιλογή, αφού ‘σπάνε’ την γεύση του κρέατος ιδίως όταν είναι στην κατάλληλη ποσότητα.
 
Η ρίγανη με την χαρακτηριστική  της δυνατή γεύση, το θυμάρι, το φασκόμηλο, θα  σβήσουν την όποια μυρωδιά του κρέατος και θα εξαφανίσουν την λιπαρή γεύση.
 
Υπάρχει και μίγμα μπαχαρικών κατάλληλο για αρνί , που εκτός των παραπάνω συστατικών  περιέχει κάρυ, κόλιανδρο, βασιλικό, δυόσμο, μπούκοβο στις απαραίτητες αναλογίες.
 
Εάν, τώρα, θέλουμε να δώσουμε στο τέλος  λίγη λεμονάτη γεύση, το σουμάκ είναι η κατάλληλη επιλογή. Καλό είναι να το προσθέσουμε στο τέλος για να κρατήσει τα έλαιά του, ή να το σερβίρουμε σε ξεχωριστό συνοδευτικό πιάτο.
 
Και για εκείνους που θέλουν κάτι καυτερό, υπάρχει και το μίγμα Χαρίσα που περιέχει πιπεριές  τσίλι, σκόρδο και κόλιανδρο και χρησιμοποιείται για να μαριναριστεί το κρέας αποβραδίς.
 
Μια συμβουλή: Πάντα είναι καλό να απλώνουμε  τα μπαχαρικά στο κρέας έως και δύο ώρες προτού το μαγειρέψουμε ώστε να απελευθερώνονται τα αρώματα και οι γεύσεις.
 
Η επιλογή δική σου!
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ