Το πιπέρι σετσουάν προέρχεται από την Κίνα όπου το χρησιμοποιούν παραδοσιακά για να δώσει γεύση στο φαγητό αλλά και στο κρασί.
Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες  του πιπεριού αυτού ανάλογα με την χώρα προέλευσής του.


Έχουμε ακούσει για τόσα μίγματα μπαχαρικών που λέμε ότι δεν υπάρχει άλλο. Το Khmeli Suneli είναι όμως ακόμη ένα μίγμα που αποτελείται από μπαχαρικά παραδοσιακά για τους ανθρώπους στην περιοχή του Καυκάσου.Πιπεριές  εκλεκτές  για εντυπωσιακή γεύση και εμφάνιση στην μαγειρική σας!
Η καυτερή πιπεριά έχει εισβάλλει στην μαγειρική μας τελευταία και σίγουρα υπάρχει λόγος γι αυτό.


Μπορεί να μαγειρέψει κανείς χωρίς μπαχαρικά; Η απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι βέβαια «όχι». Στην περίπτωση, όμως, που υπήρχε έλλειψη, το μπαχαρικό που θα ήθελα οπωσδήποτε να έχω θα ήταν το πιπέρι το μαύρο που μπορεί να νοστιμίσει οτιδήποτε.


Το κύμινο είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο δυνατούς πρωταγωνιστές της κουζίνας, αφού είναι συστατικό σχεδόν σε όλα τα πιάτα, από το κρέας,  ως τις περισσότερες από τις vegan συνταγές. Είναι κύριο συστατικό σε μείγματα όπως το κάρρυ, και δίνει την δική του, ξεχωριστή γεύση σε συνταγές της Μεξικάνικης κουζίνας, της Ισπανικής , την κουζίνα της Ινδίας.


Το Μασίς ή άνθος μοσχοκάρυδου όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε λόγω του σχήματός του και μόνο, είναι το  περίβλημα του μοσχοκάρυδου.


Η ανθρωπότητα πέρασε πολλές χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιώντας ως μοναδικό υλικό την πέτρα για να τριφτούν οι σπόροι και οι καρποί σε μικρότερα κομμάτια, πριν η τεχνολογία παρουσιάσει κάποια εξέλιξη.


Πολλοί θεωρούν το παντζάρι υπερτροφή λόγω των θρεπτικών του συστατικών.


Η ασαφετίδα ήταν μία ουσία που χρησιμοποιούσαν στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία για διάφορα προβλήματα υγείας του αναπνευστικού, αλλά και του νευρικού συστήματος. Στην σημερινή εποχή είναι χρήσιμη για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, αλλά κυρίως είναι  βασικό μπαχαρικό της ινδικής κουζίνας


Πρέπει να ομολογήσω ότι κάμποσες φορές με πιάνει πανικός  που δεν είμαι φορτωμένη με τόσα  πράγματα που βλέπω σε προσφορά. Είμαι άνθρωπος  που πνίγομαι όταν έχω ένα κατακλυσμό από πράγματα γύρω μου, κυρίως, όταν ξέρω  πόσο λίγο θα τα χρησιμοποιήσω.
 
Αυτό ισχύει και στην κουζίνα. Όταν φτάνει η ώρα που θα μπουν τα μπαχαρικά πολλές φορές λέω αχ μακάρι να είχα κι αυτό, μακάρι να είχα…


Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις