Το Μεξικό,  λόγω  του εδάφους του και του κλίματος  που είναι διαφορετικό από περιοχή σε περιοχή, παρέχει  μία αξιοσημείωτη ποικιλία συστατικών.
Από τον κόλπο του Μεξικού και τον Ειρηνικό υπάρχει άφθονο ψάρι, τις  τροπικές περιοχές του με τον ανανά και την παπάγια, το οροπέδιο με τα λαχανικά, το Μεξικό έχει αξιοζήλευτη  ποικιλία εγχώριων συστατικών τα οποία έχουν αξιοποιηθεί σε πολλές συνταγές με την πάροδο των χρόνων.
 
MEXIKO12
 
Οι καρποί της βανίλιας έχουν πατρίδα τους το Μεξικό, και η χρήση τους χρονολογείται από την εποχή των Αζτέκων. Το καλαμπόκι και τα όσπρια σε διάφορα χρώματα, οι καυτερές πιπεριές με ήπια μέχρι και την πιο καυτερή του κόσμου, σε κάθε χρώμα και μέγεθος είναι η Μεξικάνικη σφραγίδα σε μία από τις πιο συναρπαστικές κουζίνες του κόσμου.
Στην  μεξικάνικη κουζίνα σίγουρα υπερισχύει η γεύση της πιπεριάς από την πιο καυτερή μέχρι και την πιο ήπια, όμως σημαντικό ρόλο έχουν και τα μπαχαρικά όπως το μπαχάρι, η κανέλλα, το γαρύφαλλο, το κόλιανδρο, το κύμινο, η ρίγανη, το αννάτο, το epazote το tamarind.
 
Το μπαχάρι είναι ο αποξηραμένος καρπός από το φυτό Pimenta dioica που καλλιεργείται στο Μεξικό και χρησιμοποιείται ολόκληρο ή σε σκόνη τριμμένο για να δώσει γεύση σε λαχανικά , ψάρι, κρέας αλλά και σε διάφορα επιδόρπια της Μεξικάνικης κουζίνας.
 
Η κανέλλα χρησιμοποιείται στο κρέας, σε συνταγές με ρύζι, στην Μεξικάνικη σοκολάτα σε επιδόρπια.
 
Οι λοβοί της  φυσικής  βανίλιας  που έχουν πλούσιο άρωμα και γλυκειά γεύση προστίθεται σε γλυκά και ποτά.
 
Μία ποικιλία ρίγανης που χρησιμοποιούν στο Μεξικό, προέρχεται από φυτό της οικογένειας verbena και δεν έχει σχέση με την ελληνική ρίγανη. Η ρίγανη Μεξικού δίνει  γλυκιές  νότες σε συνταγές με κρέας.
 
Το epazote  είναι αρωματικό φυτό που έχει γεύση παρόμοια με την ρίγανη και χρησιμοποιείται με τα όσπρια.
Η Μεξικάνικη κουζίνα φημίζεται για τις σάλτσες της (salsas), που είναι πικάντικες, καυτερές ή φρουτώδεις, μαγειρεμένες ή φρέσκιες.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ