Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού θεωρείται από τους ειδικούς υπεύθυνη για την υψηλή αρτηριακή πίεση αλλά και για πολλές άλλες παθήσεις του οργανισμού μας.
Το αλάτι υπάρχει σε ποσότητα αρκετή για μία ημερήσια δόση, σε μερικά από τα συσκευασμένα τρόφιμα που καταναλώνονται καθημερινά, υπάρχει σε πολλά είδη με χαμηλά λιπαρά, σε έτοιμες σάλτσες, στο ψωμί. 
 
Καλό είναι να ενημερωνόμαστε διαβάζοντας τις ετικέτες όταν αγοράζουμε έτοιμο φαγητό ή σνακ, να προσέχουμε όταν τρώμε έξω και να ζητάμε λίγο αλάτι στο φαγητό μας, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να μαγειρεύουμε εμείς  οι ίδιοι, για να είμαστε ακόμη πιο σίγουροι. 
 
Μαγειρεύοντας σπιτικό φαγητό, μπορούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση αλατιού και φυσικά δεν θα αρκεστούμε σε ένα άνοστο φαγητό. Αντίθετα, υιοθετώντας μερικές συμβουλές θα έχουμε νοστιμότατο αποτέλεσμα, υγιεινό από όλες τις απόψεις.
 
Για να μειώσουμε το αλάτι:
 
Εγκαταλείπουμε την αλατιέρα και αντί αυτής, χρησιμοποιούμε  μείγμα μυρωδικών και μπαχαρικών για όλες τις χρήσεις που δεν περιέχει αλάτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα μείγματα. Μπορείτε όμως, να ετοιμάσετε εσείς το μείγμα με τα μυρωδικά της αρεσκείας σας με ελάχιστο ή και καθόλου αλάτι.
 
Τα ψητά φαγητά παίρνουν καλύτερη γεύση  αν τους προσθέσουμε πιπέρι, σκόρδο ρίγανη, θυμάρι ή τσίλυ για πιο πικάντικη γεύση.
Πειραματιζόμαστε με τις γεύσεις και πολύ σύντομα θα καταλάβουμε πόση νοστιμιά  δίνει το αποξηραμένο σκόρδο, η κανέλα, το πιπέρι, ο βασιλικός προσαρμόζοντάς τα στα δικά μας μέτρα. 
 
Στις σούπες ταιριάζουν μείγματα με κιτρινόριζα, σκόρδο και διαφόρων ειδών πιπέρια. Για τις σαλάτες, χρησιμοποιούμε χυμό λεμονιού, ξύδι εκλεκτό ή φτιάχνουμε το δικό μας dressing λαδιού με μυρωδικά. 
 
Όταν μαγειρεύουμε, σβήνουμε με κρασί, ή ακόμη και με λευκό ξύδι. Ανακαλύπτουμε καινούριες γεύσεις δίνοντας ένταση και άρωμα στο ξύδι, αφού του προσθέσουμε  ρίγανη, σκόρδο , πιπεριά, σιναπόσπορο και το αφήσουμε για λίγες μέρες μέχρι τα μυρωδικά να αφήσουν τα αρώματά τους.
 
Δεν ρίχνουμε αλάτι στο νερό, όταν βράζουμε μακαρόνια.
 
Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ζύμη με κάποιο μείγμα μυρωδικών; Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας καταπλήξει. 
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ