Το πιπέρι σετσουάν προέρχεται από την Κίνα όπου το χρησιμοποιούν παραδοσιακά για να δώσει γεύση στο φαγητό αλλά και στο κρασί.
Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες  του πιπεριού αυτού ανάλογα με την χώρα προέλευσής του.
 
Η πιο γνωστή ποικιλία είναι αυτή της Κίνας  Zanthoxylum piperitum ή της Ιαπωνίας  Zanthoxylum sansho.
Το πιπέρι Sichuan (fagara) είναι αποξηραμένος καρπός με σκούρο κοκκινωπό ή καφεκόκκινο χρώμα, που συνήθως είναι μισάνοιχτος με τους σπόρους να φαίνονται μέσα του.
 
Χρησιμοποιείται σε συνταγές της  κουζίνας της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας,  ολόκληρο, σπασμένο ή τριμμένο.
H γεύση του μοιάζει με του πιπεριού όμως η ξυλώδης, πικρο λεμονάτη  νότα του  που αφήνει ένα μούδιασμα στη γλώσσα, το κάνουν ξεχωριστό και απαραίτητο  συστατικό μειγμάτων.
 
Στην Κίνα  ψήνουν το πιπέρι σετσουάν και το βάζουν στον μύλο μαζί με το αλάτι χρησιμοποιώντας το ως μπαχαρικό αποξηραμένο. Συνήθως το πιπέρι ψήνεται στο τηγάνι για να δώσει πιο έντονη γεύση καθώς απελευθερώνονται τα αρώματά του.
 
Αποτελεί κύριο συστατικό του κινέζικου μίγματος 5 Spices που συνήθως μπαίνει σε ψητά. 
Το πιπέρι σετσουάν ταιριάζει με την λεμονάτη σάλτσα, ή την σάλτσα δαμάσκηνου.
 
Στην Ιαπωνία τρίβουν το πιπέρι μαζί με nori και φλούδα μανταρινιού, μαυροσήσαμο και παπαρουνόσπορο για να φτιάξουν το δικό τους 7 spice blend που λέγεται shichimi togarashi.
 
Τέλειος συνδυασμός επίσης, το πιπέρι σετσουάν με τις καυτερές πιπεριές τσίλυ για τους πιο τολμηρούς λάτρεις του πικάντικου.
 
Για μερικές συνταγές πατήστε εδώ.
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ