Τα προϊόντα μιας χρήσης είτε χάρτινα είτε πλαστικά, έχουν δεχθεί αρνητική κριτική επειδή συσσωρεύονται στο περιβάλλον καθώς τα πετάμε. 
 
Θεωρώ ότι τα ανοξείδωτα φίλτρα τσαγιού προσφέρουν την λύση όταν έχουμε να κάνουμε με  εκχύλιση φύλλων τσαγιού ή άλλων αρωματικών φυτών έτσι ώστε να έχουμε καθαρό ρόφημα απαλλαγμένο σε μεγάλο ποσοστό από τρίμματα των φυτών. Με το ανοξείδωτο φίλτρο επίσης, εξασφαλίζουμε ότι το τσάι μας , ζεστό ή κρύο, δεν θα έχει κάποια άλλη γεύση, θα είναι καθαρό και  το φίλτρο έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά εάν βέβαια το συντηρούμε κατάλληλα.
 
Ιδιαίτερα το φίλτρο  σε σχήμα μπάλας με διάμετρο 7 εκ. και με χερούλι που πιέζοντάς το ανοιγοκλείνει το φίλτρο, είναι πολύ πρακτικό για το καθημερινό τσάι που θα πρέπει να είναι σε αρκετή ποσότητα. Ιδανικό επειδή η ευρύχωρη ‘μπάλα’ έχει αρκετό χώρο που επιτρέπει στα φύλλα να ανοίξουν όταν μπουν στο νερό και να απελευθερώσουν όλες τις ουσίες τους.
 
teafilter1
 
Η χρήση του απλή. Πιέζεις την λαβίδα, ανοίγει το φίλτρο, βάζεις την ποσότητα από το τσάι που χρειάζεσαι, χαλαρώνεις την λαβίδα και το τσάι είναι καλά κλεισμένο ώστε να μπει στο νερό. Εάν το νερό είναι ζεστό, θα το αφήσουμε για 5-10’ το πολύ. Αν είναι κρύο το τσάι που θέλουμε, αφήνουμε μέσα στο νερό για όλη τη νύχτα.
 
 Όταν έχουμε πετύχει το αποτέλεσμα που περιμένουμε, δηλαδή το τσάι μας να έχει την κατάλληλη πυκνότητα, απομακρύνουμε το φίλτρο, το τοποθετούμε σε πιατάκι και ακολουθεί η ρουτίνα καθαριότητας.
 
Πολλές φορές, το ίδιο φίλτρο, ακριβώς επειδή έχει μακριά λαβίδα, είναι χρήσιμο και στο μαγείρεμα. Μπορούμε εκεί να βάλουμε μπαχαρικά όπως τον αστεροειδή γλυκάνισο, το γαρύφαλλο ή άλλα αρωματικά φυτά που θα πρέπει να τα αφαιρέσουμε από το φαγητό στο τέλος.
 
Υπάρχουν πολλά είδη φίλτρων, χάρτινα, υφασμάτινα, φτιαγμένα από μπαμπού, πλαστικά, ανοξείδωτα, σε σχήμα μπάλας, καλαθιού, αστεριού,  με χερούλι, αλυσίδα που καθώς τα χρησιμοποιεί κανείς, καταλαβαίνει ότι λειτουργούν καλύτερα ανάλογα με τα υλικά που βάζουμε μέσα, την ποσότητα, ή ακόμη και τον σκοπό που τα θέλουμε, π.χ. για εντύπωση για σκληρότερη χρήση. Εδώ μπορείτε να δείτε σε τί είναι καλύτερο το καθένα.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ