Tα φίλτρα ή σουρωτήρια, είναι ένα πολύ σημαντικό σκεύος της κουζίνας και μπορείς να βρεις το κατάλληλο ανάλογα την εργασία που έχεις να κάνεις.
 
Αν, για παράδειγμα, θέλεις να προετοιμάσεις μία κούπα τσάι, ένα μικρό ανοξείδωτο φίλτρο είναι αρκετό. Η προετοιμασία μεγαλύτερης ποσότητας τσαγιού θα χρειαστεί μεγάλο και ευρύχωρο φίλτρο  όπου τα ολόκληρα φύλλα και τα άνθη δεν θα στριμώχνονται, αντίθετα, θα έχουν τον χώρο τους για να απλωθούν όταν μπαίνουν στο νερό και μετά να βγάλουν τα υγρά τους.
 
Ένα φίλτρο το οποίο έχει λαβίδα, στηρίζεται άριστα στο ποτήρι ή την κούπα ακόμη και εκεί όπου μαγειρεύουμε. Στο τέλος, εύκολα θα το καθαρίσουμε και θα το αποθηκεύσουμε.
 
Το φίλτρο το οποίο έχει αλυσίδα, κρέμεται στο στόμιο της κανάτας ή του ποτηριού και δείχνει ένα κόσμημα στην κούπα μας.
 
et 0002 jpeg1
 
Υπάρχουν και τα πάνινα φίλτρα τα οποία θα φιλτράρουν τέλεια το τσάι και δεν θα αφήσουν την παραμικρή ποσότητα υλικού να διαφύγει από το πανί. Επίσης, παίρνουν αρκετά μεγάλη ποσότητα από βότανα τα οποία μπορούμε να εκχυλίσουμε είτε στο νερό για να απολαύσουμε ένα μπάνιο με βότανα, είτε για να δημιουργήσουμε τα δικά μας φυτικά εκχυλίσματα. Αφού τα χρησιμοποιήσουμε, τα ξεπλένουμε για την επόμενη φορά.
 
et 0099 jpeg
 
Τα φίλτρα από μπαμπού δίνουν διαφορετική αίσθηση που έχει να κάνει με το υλικό από το οποίο φτιάχνονται. Είναι κατάλληλα για ολόκληρα φύλλα ή άνθη που δεν θα αφήσουν εύκολα ίζημα στο φλιτζάνι μας.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ