Μία από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες αυτό το καλοκαίρι.


Μετά από όλη αυτή την ευαισθητοποίηση σχετικά με την μείωση του πλαστικού στην καθημερινότητά μας, όλοι οι κλάδοι εξετάζουν τα σημεία εκείνα που χρειάζεται να διορθωθούν ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.


Η χρέωση της πλαστικής σακούλας τελευταία, είχε πολλά σχόλια κατά της πολιτικής αυτής, η πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται πίσω από την κουρτίνα της άγνοιάς μας, είναι πολύ διαφορετική και η ανάγκη να πάρουμε μέτρα για την μείωση του πλαστικού στη ζωή μας επιτακτική.


Η φράση «δεν κάνει παιδί μου να πετάμε το φαγητό» που μας έλεγαν κάποτε οι γονείς μας, στις μέρες μας έρχεται πάλι στο προσκήνιο και απ’ ότι φαίνεται είναι πολλοί οι λόγοι.


Ο Αύγουστος πλησιάζει και ως γνωστόν είναι ο μήνας που σχεδόν όλοι μας θα βρεθούμε στις παραλίες. Και αυτό μας φέρνει στο μυαλό αυτόματα την εικόνα που συναντάμε


Το περιβάλλον και η ρύπανση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες του πολιτισμένου κόσμου.
Η μόλυνση της ατμόσφαιρας, του εδάφους, του νερού από τις καλλιέργειες,την βιομηχανία αλλά και από τον καθένα μας, προβληματίζει, και γίνονται προσπάθειες  προς κάθε κατεύθυνση ώστε ο πλανήτης μας να είναι σε καλύτερη μοίρα τις επόμενες δεκαετίες.
 


Τα φυτοφάρμακα έχουν μια ιστορία τουλάχιστον 4500 ετών, με τις πρώτες μαρτυρίες να προέρχονται από τη Μεσοποταμία και την Ινδία. Η χρήση βαρέων και τοξικών μετάλλων ως προστασία για τις καλλιέργειες ήταν ήδη διαδεδομένη από το 15ο μ.Χ. αιώνα (αρσενικός, υδράργυρος, μόλυβδος), ενώ το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου, σήμανε μια ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών και μία τεράστια ανάγκη για μεγάλες σοδειές, έτσι ώστε οι δεκαετίες 1940 και 1950 να θεωρούνται η απαρχή των συνθετικών φυτοφαρμάκων.
 


Δείτε επίσης

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις