Μετά από όλη αυτή την ευαισθητοποίηση σχετικά με την μείωση του πλαστικού στην καθημερινότητά μας, όλοι οι κλάδοι εξετάζουν τα σημεία εκείνα που χρειάζεται να διορθωθούν ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
Το φακελάκι του τσαγιού που όλοι γνωρίζουμε, αν και η κατασκευάστρια εταιρία υποστηρίζει ότι είναι βιοδιασπώμενο, στην ουσία δεν είναι 100% ανακυκλώσιμο, επειδή περιέχει στο εσωτερικό του πλαστικό συστατικό, όπως το πολυπροπυλένιο, που διευκολύνει στην συγκόλληση των άκρων του φακέλου όταν τα σημεία αυτά θερμανθούν. Το πλαστικό αυτό είναι ειδικά παρασκευασμένο ώστε να μην αποδομείται στην θερμοκρασία των 80-100°C όπου βράζει το νερό στο οποίο βυθίζουμε το τσάϊ σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής.
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να τα αφήσουν στον κήπο τους γιατί θα κάνουν καλό στα φυτά τους, κάτι που στην ουσία δεν γίνεται επειδή το πλαστικό που περιέχουν δεν αποσυντίθεται.
Το τσάϊ με τις γνωστές ευεργετικές του ιδιότητες είναι το δεύτερο υγρό σε κατανάλωση μετά το νερό. Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε πόσοι τόνοι από φακελάκια τσαγιού καταλήγουν στην γη κάθε χρόνο;
Ευτυχώς αυτό έχει ταρακουνήσει τις εταιρείες τσαγιού οι οποίες έχουν ανακοινώσει ότι κάνουν έρευνες για υλικό που είναι 100% ανακυκλώσιμο και ασφαλές για να υποδεχθεί τα υγιεινά φύλλα τσαγιού.
Μέχρι να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, μήπως να προτιμάμε το χύμα τσάϊ με το κλασικό σουρωτήρι κι ας μην είναι το ίδιο βολικό;
We are King Herbs from Egypt. We are g...