
Στη σημερινή εποχή και με την χρήση μηχανημάτων, η διαδικασία παραγωγής γίνεται αυτόματα.
Πρώτα παραλαμβάνονται οι καρποί, οι οποίοι πλένονται και απομακρύνονται φύλλα και ξένες ύλες. Ακολουθεί το στάδιο πολτοποίησης και η ελαιοζύμη που προκύπτει αναδεύεται και ζεσταίνεται ελαφρώς μέχρι 27-30⁰C. Κατόπιν διαχωρίζεται η σάρκα και ο πυρήνας και στο τέλος, είτε με την χρήση νερού είτε χωρίς νερό, παράγεται το γνωστό υγρό χρυσάφι της ελληνικής γης.
Είναι πραγματικά μία διαδικασία αιώνων που εξελίσσεται. Αξίζει να διασωθεί και αυτοί που έχουν την τύχη να έχουν ελαιώνες στην κατοχή τους, οφείλουν με δέος να φροντίζουν την κληρονομιά τους και να αναγνωρίζουν την αξία της.
We are King Herbs from Egypt. We are g...