Το σαββατοκύριακο είναι μία καλή ευκαιρία να  αφιερώσουμε  περισσότερο χρόνο στην κουζίνα για να ευχαριστηθούμε πιο πολύπλοκα φαγητά.
Επίσης το Σάββατο έχω καταλήξει ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να απολαύσουμε φρέσκο ψάρι ιδίως εμείς που εργαζόμαστε.
 
Χταπόδι με λαχανικά
 
Υλικά
 
1 χταπόδι μέτριο
Ελαιόλαδο extra  παρθένο
2-3 κρεμμύδια πολύ χονδροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
2 πατάτες
Σάλτσα με φρέσκια ντομάτα
Λιαστή ντομάτα ( 2-3 φετούλες κομμένες)                                                                    
Λίγο αλάτι
Πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο 
2 φύλλα δάφνης Ελληνικής 
Τα λαχανικά υπάρχουν σε εμάς κομμένα και σε αποξηραμένη μορφή, περιηγηθείτε.
 
Οδηγίες
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Αν θέλετε ρίχνετε το χταπόδι σε νερό που βράζει, το αφήνετε για λίγο και το σουρώνετε για να συνεχίσετε. Αλλοιώς, βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι να ζεσταθεί, τεμαχίζουμε το χταπόδι και το  ρίχνουμε μέσα στο λάδι να σωταριστεί λίγο. Προσθέτουμε και τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι , και περιχύνουμε με την σάλτσα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Μόλις σερβίρουμε, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι από πάνω. 
 
 -------------------------------------------------------------------------------------------------
 
syntages3
 
Κουνέλι με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας 
 
Υλικά
 
1 κουνέλι, περίπου 1,3 - 1,5 κ.κομμένο μερίδες
Ελαιόλαδο extra παρθένο
2  καρότα μέτρια κομμένα
1 μέτρια σελινόριζα κομμένη σε φέτες
12 - 15 κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδου
1 φύλλο δάφνης
100 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μουστάρδα 
μοσχοκάρυδο τριμμένο extra ποιότητα 
αλάτι cellery 
πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
 
Προετοιμασία
 
Ζεσταίνουμε λίγο το  ελαιόλαδο σε μια φαρδιά  κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις μερίδες του κουνελιού,  και τις σοτάρουμε στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε στο σκεύος όλα τα λαχανικά, εκτός από τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, τα σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ίσα να μαραθούν λίγο και σβήνουμε με κρασί. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε τη δάφνη και λίγο ζεστό νερό. Μόλις κοχλάσει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Παράλληλα, ρίχνουμε την μουστάρδα στα κρεμμυδάκια και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι  και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ελαφρά  μέχρι να μαλακώσουν λίγο, για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνουμε αρκετά και μεταφέρουμε τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα. Κινούμε το σκεύος ώστε να μισοβυθιστούν ομοιόμορφα τα υλικά στο υγρό, σκεπάζουμε  και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνει το φαγητό και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Κινούμε την κατσαρόλα πότε-πότε για να μην κολλήσει το φαγητό.
Μπορεί να συνοδευτεί από πουρέ πατάτας, ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας.
 
Καλό ΣΚ! Περιμένουμε εντυπώσεις!
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

2 Σχόλια

  • Κάλια

    Δοκίμασα την συνταγη με το κουνέλι γιατί είναι καλήιδεα να αποφύγει κανεις το κοκκινο κρέας.Ηθελε όμως περισσοτερα μπαχαρικασιγουρα.

  • Ελένη Αγγελή

    Σε απάντηση: Κάλια

    Δίκιο εχεις Κάλια μου.το κρέας απο το κουνέλι έχει ιδιαίτερη γεύση καλυτερα ειναι να ποτιστεί από ένα μείγμα μπαχαρικών για κρέας και να μαριναριστει από πριν για 5-6 ώρες ίσως και περισσότερο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ