Το τσιμένι, ιδιαίτερα το τριμμένο, αποτελεί κύριο συστατικό μιγμάτων curry όπου και αυτό προσθέτει την δικιά του πινελιά γεύσης που θα δώσει ένα πικάντικο συνολικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείται σε μίγματα μπαχαρικών για ψάρι προκειμένου να ισορροπήσει την γεύση. Επίσης ταιριάζει σε λαχανικά τουρσί και στο κρέας. Είναι συστατικό του χαλβά, ενώ αν αναμιχθεί με αλεύρι δίνει πικάντικο ψωμί.
 
 
Το vindaloo που περιέχει τσιμένι, είναι γνωστό μείγμα που κατάγεται από την Πορτογαλία..
 
Συνταγή για σάλτσα Vindaloo
Συστατικά:
· 1κ. Κοτόπουλο κομμένο σε κύβους μεγάλους.  
· 1 κουτ. Κόλιανδρο ολόκληροι σπόροι
· 1 κουτ. Σπόροι κάρδαμου
· 1 κουτ. Πιπέρι μαύρο ολόκληροι σπόροι
· Λίγα γαρύφαλλα
· 1 κουτ. τσίλλυ
· 4 ξυλαράκια κανέλλα
· 2 κουτ.. τριγωνέλλα σπόροι
· 2 κουτ. Τζίντζερ κομ.
· 2 κουτ.. κύμινο
· 2 κουτ. μουστάρδα τριμ.
· 2 κουτ. Κιτρινόριζα σκόνη
· 2 κουτ. αλάτι
· 2 κουτ. σκόρδο τριμ.
· 1 κούπες ξύδι ή κρασί
· 4-6 κουτ. λάδι
· 2 κρεμμύδια κομμένα
· 4 φύλλα δάφνης
· 300 ml. νερό
 
Προετοιμασία:
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά τα μπαχαρικά από το κόλιανδρο μέχρι το κύμινο για 5΄
Βάζουμε στο μπλέντερ τα ψημένα μπαχαρικά μαζί με την μουστάρδα, την κιτρινόριζα, ,αλάτι, σκόρδο και το ξύδι και ομογενοποιούμε. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε ένα μή μεταλλικό δοχείο με αυτή την σάλτσα για περίπου 8 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα φύλλα δάφνης και τα βάζουμε στην άκρη. Τώρα τηγανίζουμε για λίγο το κοτόπουλο, προσθέτοντας λίγο λάδι αν είναι απαραίτητο και ρίχνουμε την σάλτσα vindaloo, το κρεμμύδι και ίσως λίγο νερό. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και σερβίρουμε με ρύζι.
-------------------------------------------------------------------------
Οι σπόροι τριγωνέλλας, που είναι γνωστοί ως τσιμένι ή μοσχοσίταρο, χρησιμοποιούνται στις χορτοφαγικές συνταγές για να αναδείξουν την γεύση των λαχανικών. Μαζί με το πιπέρι, το τζίντζερ, την κιτρινόριζα, το γαρύφαλλο , το σουσάμι και αφού ψηθούν πρώτα, προστίθενται στα λαχανικά.
 
Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό αλλά ο παστουρμάς χρωστά την χαρακτηριστική του γεύση στην πάστα με  τσιμένι  η οποία επίσης προφυλάσσει το κρέας  από  την μόλυνση από μικροοργανισμούς.
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην Tettix A.E.Β.Ε. και είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ