Ο Yβίσκος  (Hibiscus sabdariffa, Roselle,) ευδοκιμεί στις τροπικές περιοχές.
Στoν κάλυκα του άνθους, αποδίδονται μερικές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.
Θεωρείται ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μπορεί να είναι ένα φυσικό γιατρικό ενάντια στην υψηλή πίεση, ενώ η κατανάλωσή του σε τσάι, ανεβάζει την διάθεση και συντελεί στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
 
Όταν εκχυλισθεί στο νερό, ο υβίσκος δίνει έντονο κόκκινο χρώμα, γι αυτό είναι κύριο συστατικό στα μείγματα τσαγιού, σε κοκτέηλ, παρασκευάζεται σιρόπι που χρησιμοποιείται και στην ζαχαροπλαστική, ενώ όταν ο υβίσκος μείνει στο σιρόπι του… μπορούμε να αφήσουμε την φαντασία να μας οδηγήσει. 
 
Εδώ έχουμε μερικές συνταγές που ελπίζουμε να σας εμπνεύσουν.
 
Τσάι παγωμένο με υβίσκο και φύλλα δυόσμου.
 
unnamed 1
Υλικά (4 μερίδες)
 
 2 κούπες αποξηραμένο υβίσκο
 3 λιτ. νερό
 1/2 κούπα ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
 μερικά κλωναράκια δυόσμου
Οδηγίες.
Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού, σβήνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε τον υβίσκο. Αφήνουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γλυκαντικό και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο, και όταν σερβίρουμε, προσθέτουμε τον πάγο και τα φύλλα δυόσμου.
...............................................................................................................................
 

Cheesecake  με κόκκινα μήλα από υβίσκο

 

hibiscus3

 

Η διαδικασία για το cheesecake  είναι λίγο πολύ γνωστή. Αφού βάλουμε την πρώτη στρώση, από πάνω απλώνουμε την κρέμα, και στολίζουμε με τα μήλα.
Για τα κόκκινα μήλα θα χρειαστούμε:
 
3 κουτ. Αποξηραμένο υβίσκο
250 ml νερό
2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες
½ κουτ. κανέλλα
½ κουτ. μοσχοκάρυδο
4 κουτ. σιρόπι φρούτων ή υβίσκου
Οδηγίες
Βάζουμε τον υβίσκο στο νερό και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Αφήνουμε για λίγο να γίνει βαθύ κόκκινο το χρώμα και απομακρύνουμε τα άνθη. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες μήλου, βράζουμε ή ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγο, μέχρι τα μήλα να πάρουν το κόκκινο χρώμα.
Αυτού του είδους τα μήλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές για γαρνίρισμα, αλλά και σε κέικ.
 
.................................................................................................................................................
 
 Chutney με  υβίσκο
 
hibiscus4
 
Συστατικά
 
3 πράσινα μήλα κομμένα
½ κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κούπα ζάχαρη
Λίγο αλάτι
2 κουτ. Τζίντζερ σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. τσαγιού μπούκοβο καυτερό
1 κουτ. Μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Τοποθετούμε τα μήλα σε κατσαρολάκι με νερό που μόλις τα σκεπάζει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, αναδεύοντας κατά διαστήματα μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει και είναι έτοιμο.
 
.......................................................................................................................................................
 
Τα άνθη υβίσκου μαρινάρονται από την προηγούμενη, έτσι ενυδατώνονται και εμπλουτίζεται η γεύση τους. Κατόπιν, στο λάδι που ζεσταίνεται, προσθέτουμε  μπούκοβο,  κύμινο,  κρεμμύδι, το σκόρδο, και  πιπέρι και τα σοτάρουμε για λίγο. Στο τέλος μαζί σοτάρονται  τα άνθη του υβίσκου. 
Αυτό το μίγμα μπαίνει σε πίτα ή σάντουιτς με λίγο τυρί.
 
hibiscus5
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ