Ένας τρόπος να απολαμβάνουμε την γεύση των μπαχαρικών, είναι η πάστα μπαχαρικών.
Τα μπαχαρικά σιγοψήνονται, απελευθερώνουν το άρωμα και την γεύση τους που αιχμαλωτίζονται μέσα σε ένα μυρωδάτο βαζάκι που θα χρησιμοποιήσουμε πολλές φορές.
 
Υλικά
1/2 κουταλιά τσαγιού κόλιανδρο τριμμένο 
1/2 κουταλιά τσαγιού τριμμένο τσιμένι 
½ κουταλιά τσαγιού τούρμερικ 
1/4 κουταλιά τσαγιού μοσχοκάρυδο τριμμένο 
1/8 κουταλιά τσαγιού γαρύφαλλο τριμμένο 
1 κουταλιά τσαγιού κανέλλα τριμμένη
1/8 κουταλιά τσαγιού μπαχάρι τριμμένο                                                      
1 κουταλιά σκόρδο φρέσκο κομμένο ή σκόρδο αφυδατωμένο γκρανουλέ
1 κουταλιά τσαγιού αλάτι καπνιστό Κύπρου
3 κουταλιές σούπας κρασί ανώτερης ποιότητας 
2 κούπες πάπρικα καυτερή ή πιο ήπια
2 κουταλιές πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλιά τσαγιού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο extra παρθένο
 
20160212 150852
 
Οδηγίες
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο  και τα μπαχαρικά σιγά-σιγά  και σε μικρή ποσότητα  μέχρι να τα προσθέσουμε όλα, ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά, ενώ τα ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να δέσει  η γεύση του κρασιού με τα αρώματα των μπαχαρικών. Κατόπιν, ρίχνουμε το νερό σε μικρές ποσότητες κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί από τα υλικά και να σχηματισθεί μία πάστα. Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάσσουμε την πάστα σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
Η πάστα μπαχαρικών χρησιμοποιείται σε ρύζι, σε πατάτες, σαλάτες και όπου θέλουμε να δώσουμε απροσδόκητα ευχάριστη γεύση. 
 
20160212 151444
 
 
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ