Το άνθος της λεβάντας είναι σε όλους μας γνωστό, ιδιαίτερα αυτή την εποχή με την αλλαγή του καιρού και το γενικό φρεσκάρισμα στο σπίτι. Η λεβάντα χρησιμεύει ως εντομοαπωθητικό κατά την αποθήκευση των ρούχων και όχι μόνο.
Και ποιος δεν έχει τρίψει με το χέρι του το μικρό μωβ λουλούδι για να πάρει τη μυρωδιά του;
Έχετε ποτέ δοκιμάσει να φτιάξετε σιρόπι λεβάντας; Ταιριάζει  και σε συνταγές για γλυκά, στο παγωτό, συνταγές για τσάι, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα προτιμούμε λεβάντα βρώσιμη, δηλαδή απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα και βαρέα μέταλλα.
 
Η λεβάντα διευκολύνει την πέψη και ηρεμεί τον οργανισμό μας ακόμη και με το άρωμά της, οπότε τί θα λέγατε για ένα σούπερ αποτοξινωτικό  και υγιεινό  παγωμένο ρόφημα με λεμόνι και ελαφρά λουλουδένια γεύση; Αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσουμε και η συνταγή είναι πολύ εύκολη.
 
Συνταγή για λεμονάδα με λεβάντα
 
Συστατικά
 
Μία κουταλιά άνθη λεβάντας 
1 κούπα ζάχαρη, μέλι* ή άλλο γλυκαντικό
2 κούπες ζεστό, βραστό νερό                                         tettix logo2
1 ½ κούπα χυμό από λεμόνι
2 ή περισσότερες κούπες κρύο νερό.
παγάκια
 
Πώς φτιάχνεται
 
Σε ένα δοχείο, ρίχνουμε την ζάχαρη και την λεβάντα αφού πρώτα την ξεπλύνουμε με νερό. Αναμιγνύουμε τα υλικά και πάνω τους ρίχνουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε να λειώσει η ζάχαρη και αφήνουμε για 10’ να εκχυλισθεί το άνθος της λεβάντας και να κρυώσει το νερό. Σουρώνουμε και απομακρύνουμε τα άνθη και σε αυτό το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε και το κρύο νερό και δοκιμάζουμε για να εγκρίνουμε την γεύση. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λεμόνι ή περισσότερο νερό. Προσοχή όμως στην αραίωση γιατί μόλις σερβίρουμε και  προσθέσουμε τον πάγο που καθώς θα λειώνει,  θα αραιώσει το ρόφημα.
 
*Αν προτιμήσετε μέλι αντί για ζάχαρη, πρώτα θα βάλετε στο δοχείο την λεβάντα, θα ρίξετε το καυτό νερό και θα αφήσετε για 10’, κατόπιν σουρώνετε, προσθέτετε το μέλι και το διαλύετε. Έτσι, σε χλιαρό νερό, διατηρούνται τα συστατικά του.
 
Καλή σας απόλαυση!
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην Tettix A.E.Β.Ε. και είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ