Και όταν έρχεται εκείνη η στιγμή που θέλει κανείς να συγκεντρωθεί, να καθήσει  να αφοσιωθεί και να βγάλει σε πέρας την εργασία του, τότε η διαδικασία έρχεται από μόνη της.
 
Μπορούμε να φτιάξουμε στα γρήγορα έναν καφέ για να μας τονώσει. Εκείνο που γρήγορα θα αισθανθούμε πίνοντας τον καφέ είναι μία εγρήγορση, που πολλές φορές φέρνει και άγχος, ενώ δεν είναι λίγες ο περιπτώσεις που ο καφές θα μας αφήσει μία άσχημη γεύση στο στόμα και ένα ταλαιπωρημένο στομάχι.
Η άλλη άποψη είναι το τσάϊ.  Η τσαγιέρα ζεσταίνει το νερό και ετοιμάζουμε αρκετό τσάι για να μας συντροφεύσει μέχρι το τέλος. Το τσάϊ είναι παρέα, δρα χαλαρωτικά στον οργανισμό μας, και συγχρόνως βοηθά τον νου να ανταποκριθεί στις δραστηριότητες της κάθε ημέρας. Δεν προκαλεί ποτέ κάποιου είδους δυσφορία αντίθετα μας ενυδατώνει, ελαττώνει την όρεξή μας για περιττό φαγητό και μας δίνει πάντα την αίσθηση ότι κάναμε αυτό που απολύτως χρειαζόμαστε χωρίς στο τέλος να πούμε «το παράκανα πάλι!».
Όταν λέμε τσάϊ, μπορεί να εννούμε το τσάϊ Κίνας, ή Κεϋλάνης, το Ελληνικό τσάϊ του βουνού, ή κάθε αφέψημα που προέρχεται με τον βρασμό των φύλλων ενός βοτάνου.
Σε όποιο είδος και να αναφερόμαστε πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Μόνο όφελος για τον οργανισμό μας.
Και υπάρχουν πολλά είδη τσαγιού που μπορούν να μας συντροφεύσουν σε κάθε περίσταση και σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις μας.
Θέλουμε τόνωση; Κάνουμε   ομοιπαθητική  και αποφεύγουμε την καφεϊνη; Κάνουμε κάποια διατροφή και χρειαζόμαστε τσάι για καλύτερο μεταβολισμό; Έχουμε κακή διάθεση; Πάντα υπάρχει τσάϊ κατάλληλο για να μας βοηθήσει. Διαλέξτε τι τσάϊ σας ταιριάζει.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην Tettix A.E.Β.Ε. και είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ