Ο κοροναϊός υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας διατροφή. Για παράδειγμα, η πρόληψη και θεραπεία της γρίπης με πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C έχει εξασκηθεί εδώ και δεκαετίες.
Το κοινό κρυολόγημα, SARS-CoV-1 και SARS-CoV-2 εμπίπτουν στην ίδια οικογένεια κοροναϊών. Ως εκ τούτου, θεωρούνται ο ίδιος ιικός τύπος. Επομένως, η βιταμίνη C θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική έναντι του COVID-19.
 
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η βιταμίνη D μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης εστίας COVID-19 τον χειμώνα, η οποία είναι μια εποχή που τα επίπεδα της βιταμίνης D είναι χαμηλά. Έτσι, η πρόσληψη βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο λοιμώξεων από γρίπη και COVID-19. Πολλά τρόφιμα και βότανα είναι γνωστό ότι εμφανίζουν αντιιικές και ανοσορυθμιστικές δραστηριότητες. Aloe vera, Angelica gigas (Korean angelica), Astragalus membranaceus, Ganoderma lucidum, Panax ginseng (ginseng) και Scutellaria έχουν αναφερθεί ότι εμφανίζουν ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες.
 
Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου αναφέρεται ότι βελτιώνει την έμφυτη κυτταρική ανοσοαπόκριση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανοσορυθμιστικός παράγοντας κατά των μολυσματικών ασθενειών. Συλλογικά, η χρήση αυτών των ανοσορυθμιστικών τροφών και βοτάνων θα μπορούσε να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να προστατεύσει το σώμα από το COVID-19 . Ωστόσο, αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει να επαληθευτούν μέσω επιστημονικών ή κλινικών μελετών.
 
Η τρέχουσα βιβλιογραφία έχει ισχυρά στοιχεία για την υποστήριξη της διατροφικής θεραπείας και της φυτικής ιατρικής ως πιθανά αποτελεσματικά αντιιικά έναντι του SARS-CoV-2 και προληπτικών παραγόντων κατά του COVID-19. 
 
covid
 
Η διαιτητική θεραπεία και τα φυτικά φάρμακα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά του COVID-19 με τους ακόλουθους τέσσερις τρόπους: (1) δίαιτα ή συμπλήρωμα για την πρόληψη των λοιμώξεων και την ενίσχυση της ανοσίας. (2) εφαρμογή ως αντιιικός παράγοντας στις μάσκες. (3) παράγοντας απολύμανσης του αέρα για να σταματήσει η μετάδοση του ιού μέσω αερολύματος · και (4) επιφανειακός απολυμαντικός παράγοντας για να παρέχει απολυμαντικό περιβάλλον.
 
Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Αίγυπτο και την Ινδία για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, και η αντιμικροβιακή και αντιική δράση των αιθέριων ελαίων έχουν επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες. Η χρήση ατμών αιθέριων ελαίων θα μπορούσε να αυξήσει την εφαρμογή τους κατά των αερομεταφερόμενων βακτηρίων και ιών. Η δραστικότητα του ιού κατά της γρίπης ορισμένων ατμών αιθέριου ελαίου, όπως αυτή του Citrus bergamia (περγαμόντο), Eucalyptus globulus (ευκάλυπτος), Pelargonium (γεράνι), Cinnamomum zeylanicum leaf oil (κανέλα) και Cymbopogon flexuosus (λεμονόχορτο),έχουν αναφερθεί. Ο ανασταλτικός μηχανισμός τους βασίζεται στην απενεργοποίηση των κύριων εξωτερικών πρωτεϊνών του ιού της γρίπης.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
 

Επί του παρόντος, υπάρχει περιορισμένος αριθμός φαρμάκων που θεωρούνται αποτελεσματικά έναντι του COVID-19. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων απαιτεί διευκρίνιση του μηχανισμού του SARS-CoV-2. Η τρέχουσα βιβλιογραφία παρέχει προφανή στοιχεία που υποστηρίζουν τη διατροφική θεραπεία και τα φυτικά φάρμακα ως δυνητικά αποτελεσματικά αντιιικά έναντι του SARS-CoV-2 και ως προληπτικών παραγόντων κατά του COVID-19. Έτσι, η διαιτητική θεραπεία και η φυτική ιατρική θα μπορούσαν να είναι μια συμπληρωματική προληπτική θεραπεία για το COVID-19. Ωστόσο, αυτές οι υποθέσεις απαιτούν πειραματική επικύρωση σε μοντέλα λοίμωξης SARS-Cov-2 και ασθενείς με COVID-19.

 

ΠΗΓΗ: Sciencedirect

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης

 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Πηγή Αρβανίτη

Με χαρά μας βλέπουμε την ομάδα να μεγαλώνει με την Πηγή που θα αρθρογραφεί σχετικά με τα βότανα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ