Το Τζίντζερ χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους για να προωθήσει την υγεία μας!
 
Ginger Ale2
 
Τζιτζιμπύρα (ginger ale)
 
Υλικά
 
1 κούπα ζάχαρη
2 κουτ.περίπου  τριμμένο τζίντζερ 
Χυμός από ένα λεμόνι
1/8 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
Νερό χλιαρό
Πλαστικό μπουκάλι
 
Οδηγίες  
 
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και την μαγιά στο μπουκάλι με ένα χωνί και ανακινούμε.  Ανακατεύουμε το τριμμένο τζίντζερ με το χυμό του λεμονιού και το ρίχνουμε στο μπουκάλι, το οποίο κλείνουμε και το ανακινούμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε νερό μέσα στο μπουκάλι και αφήνουμε κενό  4 δάκτυλα δεν συμπληρώνουμε μεχρι πάνω.
Κλείνουμε  το μπουκάλι πολύ καλά και αφήνουμε  σε ζεστό μέρος (π.χ. ήλιος, καλοριφέρ) για 24 - 48 ώρες, προκειμένου να γίνει η ζύμωση.  Όταν πιέζοντας ελαφρά το (πλαστικό) μπουκάλι αντιμετωπίσουμε αντίσταση,  τότε η τζιτζιμπίρα είναι έτοιμη και θα πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο πρώτα για 1 ώρα και μετά να την ανοίξουμε.
Σουρώνουμε και ρίχνουμε σε παρόμοιο πλαστικό μπουκάλι που θα κλείνει καλά για να μην φεύγει το αέριο.
Η τζιτζιμπύρα είναι ένα φυσικό αεριούχο ποτό που προέρχεται μετά από ζύμωση και περιέχει ευεργετικά για τον οργανισμό ένζυμα.
 
.................................................................................................................................................................................................. 
 
GINGERSYROP
 
Σιρόπι με τζίντζερ
 
Υλικά
 
1 κούπα νερό
2 κουτ.  αποξηραμένη, ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ 
 
Οδηγίες
 
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Κατόπιν, προσθέτουμε το τζίντζερ και σιγοβράζουμε για 10’. Αφήνουμε το σιρόπι να σταθεί για 30’ και σουρώνουμε. Ρίχνουμε το σιρόπι σε βάζο και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Χρησιμοποιείται όπως μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ταιριάζει η γεύση του.
.................................................................................................................................................................................................
 
Tincture
 
 Βάμμα με τζίντζερ για δυσπεψία
 
Συστατικά
 
1/2 κούπα αποξ. φύλλα μέντας 
1/4 -1/2 κούπα  ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 ½ κούπα βρασμένο νερό
1 ½ κούπα βότκα, ή ρούμι
Βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς
 
Οδηγίες
 
Βάζουμε την μέντα, το τζίντζερ και τον μαραθόσπορο στο βάζο και προσθέτουμε βρασμένο νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Γεμίζουμε το υπόλοιπο βάζο με βότκα ή αλκοόλ (πόσιμα) και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 2-6 εβδομάδες ενώ ανακινούμε καθημερινά. Μετά την πάροδο των 2-6 εβδομάδων, σουρώνουμε, και αποθηκεύουμε σε μικρότερα βάζα ή φυαλίδια.
Η δοσολογία είναι για ενήλικες μέχρι 1 κουτ. τσαγιού την ημέρα σκέτο ή σε νερό. Για παιδιά έως 10 σταγόνες ή χρησιμοποιείται εξωτερικά.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην Tettix A.E.Β.Ε. και είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ