- Θυμάρι: Τα φυλλαράκια από το αρωματικό φυτό που συνδυάζονται άριστα με πολλά υλικά και εκτός από την αρωματική του γεύση προσφέρει και τις θαυματουργές του ιδιότητες λόγω της θυμόλης που περιέχει σε μεγάλο ποσοστό.
- Κόλιανδρο: Σπόρος με ελαφρά λεμονίζουσα, γλυκειά γεύση που χρησιμοποιείται ολόκληρος ή τριμμένος.
- Κανέλλα: το μπαχαρικό που χρησιμοποιείται περισσότερο και με την έντονη γεύση του κατευθύνει τις συνταγές με τον πιο εύγευστο τρόπο.
- Σαφράν: Δίνει χρώμα και θαυμάσιο, ελαφρύ άρωμα σε συνταγές με ρύζι αλλά και σε σάλτσες.
- Μείγμα μπαχαρικών Za atar: Είναι μείγμα από ποικιλία μπαχαρικών που προσδιορίζει την γεύση σε πολλές συνταγές της Αραβικής κουζίνας.
- Μείγμα μπαχαρικών Baharat: Μείγμα με μπαχαρικά όπως κιτρινόριζα, κύμινο, πιπερίτσες τσίλι, πάπρικα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο ακριβώς στην αναλογία που χρειάζεται για να αναδειχθεί ένα πιάτο.
Αραβική κουζίνα

We are King Herbs from Egypt. We are g...