Η Αραβική κουζίνα είναι ένας συνδυασμός της Μεσογειακής και Ινδικής κουζίνας. Όσον αφορά το κρέας, προτιμούν το αρνί και τα πουλερικά ενώ το βοδινό και η καμήλα καταναλώνονται σε μικρότερο ποσοστό, το χοιρινό έχει αποκλεισθεί τελείως λόγω της θρησκείας.
Στις  παραθαλάσσιες περιοχές μεγάλο ρόλο στην διατροφή έχει το ψάρι. Από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καταναλώνεται πολύ το γιαούρτι και το λευκό τυρί. Λαχανικά όπως μελιτζάνες, τομάτες και αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, σύκα , βερίκοκα περιλαμβάνονται κατά μεγάλο ποσοστό στις συνταγές τους. Επίσης στην Αραβική κουζίνα οι συνταγές περιλαμβάνουν άφθονο ρύζι και όσπρια.
Τα μπαχαρικά δεν χρησιμοποιούνται τόσο έντονα και σε μεγάλη ποσότητα  όσο στην Ινδική κουζίνα. 
Τα κυριότερα μπαχαρικά που περιλαμβάνονται στην Αραβική κουζίνα είναι:
 
  • Θυμάρι: Τα φυλλαράκια από το αρωματικό φυτό που συνδυάζονται άριστα με πολλά υλικά και εκτός από την  αρωματική του γεύση προσφέρει και τις θαυματουργές του ιδιότητες λόγω της θυμόλης που περιέχει σε μεγάλο ποσοστό.
  • Κόλιανδρο: Σπόρος με ελαφρά λεμονίζουσα, γλυκειά γεύση που χρησιμοποιείται ολόκληρος  ή τριμμένος.
  • Κανέλλα: το μπαχαρικό που χρησιμοποιείται περισσότερο  και με την έντονη γεύση του κατευθύνει  τις συνταγές με τον πιο εύγευστο τρόπο.
  • Σαφράν: Δίνει χρώμα και θαυμάσιο, ελαφρύ άρωμα σε συνταγές με ρύζι αλλά και σε σάλτσες.
  • Μείγμα μπαχαρικών Za atar: Είναι μείγμα από ποικιλία μπαχαρικών που προσδιορίζει την γεύση σε πολλές συνταγές της Αραβικής κουζίνας.
  • Μείγμα μπαχαρικών Baharat: Μείγμα με μπαχαρικά όπως κιτρινόριζα, κύμινο, πιπερίτσες τσίλι, πάπρικα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο ακριβώς στην αναλογία που χρειάζεται για να αναδειχθεί ένα πιάτο.
Άλλα μπαχαρικά της Αραβικής κουζίνας είναι το σουσάμι, το σκόρδο, το κύμινο, το σουμάκ, η κιτρινόριζα.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην Tettix A.E.Β.Ε. και είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ