Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η εποχή που τα αρωματικά φυτά όπως η ρίγανη, γεμίζουν τον αέρα της υπαίθρου με το άρωμά τους.
Η ρίγανη  μύρισε και στο δικό μας περιβόλι! Αγνή, Ελληνική ρίγανη από Έλληνες παραγωγούς που με επιμονή και μεράκι έκαναν και φέτος την δική τους  αξιόλογη παραγωγή που με ανυπομονησία περιμένουμε κάθε χρόνο.
Η ρίγανη αυτοφύεται σε πολλά μέρη της Ελληνικής γης, επειδή όμως η παραγωγή αυτή δεν αρκεί, η ρίγανη καλλιεργείται με πραγματικά πολύ καλή προοπτική.
Άνθρωποι ενημερωμένοι, με ενδιαφέρον για το προϊόν τους, μοχθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να φθάσει στον καταναλωτή ρίγανη αντάξια της φήμης της και τους υποστηρίζουμε με όλη μας την καρδιά. 
 
Η καλοκαιρινή μας σαλάτα, το ψητό κρέας, η πίτσα είναι από τα πιάτα που έχουν την ρίγανη ως κύριο συστατικό τους.
Η μαγειρική όμως δεν είναι ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε την ρίγανη που έχει τόσες φαρμακευτικές ιδιότητες. Ως αφέψημα, καταπολεμά το κρυολόγημα και τις παθήσεις του αναπνευστικού αποτελεσματικά.
 
Η ρίγανη είναι ένα από τα φυτά της Ελληνικής γης που είναι παγκοσμίως γνωστό τόσο  για την γεύση της όσο και για τις ιδιότητές της. Προσπάθειες που έχουν γίνει για να καλλιεργηθεί το φυτό σε άλλες  χώρες, δεν έχουν ευδοκιμήσει. Λόγω του εδάφους και του κλίματος  της πατρίδας μας, η Ελληνική ρίγανη είναι η πιο πλούσια σε αιθέρια έλαια, γεγονός που την κάνει μοναδική.
Η καλλιέργεια του φυτού πρέπει να γίνεται με σύνεση και σεβασμό προς την φύση και τον άνθρωπο έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και οι κόποι μας να ανταμείβονται.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ