To pul biber όπως αποκαλείται στα τουρκικά, ή aleppo pepper  όπως είναι γνωστό από τον τόπο προέλευσής του στην Συρία, είναι ένα είδος κόκκινης πιπεριάς που χρησιμοποιείται κυρίως στην ανατολίτικη, Μεσογειακή κουζίνα.
Η πιπεριά αφήνεται να ωριμάσει λίγο περισσότερο πάνω στο φυτό, και κατόπιν αποξηραίνεται. Αφαιρούνται οι σπόροι της και κόβεται σε ψιλή φλύδα.
 
Χρησιμοποιείται αντί για το μπούκοβο ή το πιπέρι τσίλλυ, όμως η γεύση της είναι πιο ήπια καυτερή, με μια ελαφριά, φρουτώδη ιδέα, ενώ είναι πιο ελαιώδης.
 
Το pul biber ταιριάζει με όλα. Σε σούπες, στο κρέας, το ψάρι, τα όσπρια, ακόμη στο αυγό ή το σάντουιτς. Η αψάδα του είναι ανεκτή από όλους ακόμη κι αν δεν αρέσκονται στην καυτερή γεύση. 
 
Η ελαιώδης υφή του βοηθά να διαχυθεί το βαθυκόκκινο χρώμα και η εκλεκτή γεύση της πιπεριάς στο φαγητό καθώς αναπτύσσεται η θερμοκρασία και εξελίσσεται η όλη διαδικασία.
 
Όλοι πλέον γνωρίζουμε την αξία της καυτερής πιπεριάς. Εκτός από την γεύση, έχει πολλά οφέλη και στην υγεία μας. 
 
Χρησιμοποιείται για να δώσει το ελαφρά καυτερό της τσίμπημα στην μαγειρική μας και ο συνδυασμός της με την πιο γλυκειά γεύση της ζάχαρης ή του μελιού, με το ξύδι, την ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, κάνει θαύματα. Αξίζει να κάνουμε πειράματα με αυτό το μπαχαρικό.
 
eggswithasparagus
 
sardines
 
souvlaki
 
yogurtstew
 
pulbiber
 
withpulbiber
 
marinatedstew
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην Tettix A.E.Β.Ε. και είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ