Μπορεί για μερικούς το μαγείρεμα να είναι μία καθημερινή ανάγκη που δεν χρειάζεται απαραίτητα και όλη την ενέργειά μας.
Για άλλους, και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, η μαγειρική είναι τέχνη που θέλει αφοσίωση, επαγρύπνηση αλλά και προσωπική έμπνευση, επειδή και σε αυτόν τον τομέα ο ανταγωνισμός, οι νέες ιδέες τόσο στην γεύση αλλά και στην εμφάνιση ενός πιάτου, μετράνε πολύ.


Η κατανάλωση τσαγιού έχει αυξηθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια και πολλές φορές ο νους αναζητά  τις πηγές, τους ανθρώπους, τις ιστορίες, τις συνθήκες, πίσω στους τόπους παραγωγής του.


Τα μπαχαρικά και τα βότανα χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην μαγειρική χαρίζοντας την ευχάριστη γεύση τους αλλά και τα ωφέλιμα για τον άνθρωπο συστατικά τους. Ποιος δεν γνωρίζει αυτούς τους θησαυρούς, την ρίγανη, το θυμάρι, το μπαχάρι, το πιπέρι και τόσα άλλα που νοστιμίζουν το φαγητό μας.


Η συσκευασία των προϊόντων μας  συνεχώς αναβαθμίζεται, φιλοδοξώντας να ικανοποιήσουμε κάθε γούστο.


Θαυμάσιο συνοδευτικό πιάτο που μπορεί να γίνει υγιεινό σνακ.

 

Υλικά                                                                   melitzanes
 
2 μέτριες μελιτζάνες
1 πιπεριά φλωρίνης
1 καυτερή πιπεριά
3 μικρές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
Χυμός από ½ λεμόνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο extra παρθένο
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
.................................................................................
 
Οδηγίες
 
Η συνταγή μπορεί να γίνει με καπνιστές μελιτζάνες, πιπεριές και τομάτες πάνω από φωτιά. Έτσι καίγεται η φλούδα, το λαχανικό παίρνει την γεύση του καπνιστού και το εσωτερικό του παραμένει ζουμερό.
Εάν δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την μέθοδο, απλά ψήνουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές κ τις ντομάτες στον φούρνο αφού τις χαράξουμε λίγο. Σε αυτή την περίπτωση ψήνουμε καλά από όλες τις μεριές, μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν απ’ έξω και μέσα να μαλακώσουν.
Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τις ντομάτες σε σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους. Πιέζουμε τις μελιτζάνες για καλύτερο αποτέλεσμα. Αφαιρούμε την φλούδα από τα λαχανικά, και πολτοποιούμε με το πιρούνι. Μεταφέρουμε σε μπωλ και μέσα ρίχνουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε καλά.
Βάζουμε το αλάτι και το φρεσκοκομμένο πιπέρι. Η υπέροχη γλυκοπικάντικη αυτή σάλτσα ταιριάζει με φέτα και πάνω σε ζεστό ψωμί.
 

Αρωματικός συνδυασμός, γευστικός και εύκολος.
 
Συστατικά                                               masalachickpeas                                                          
 
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. τσαγιού τζίντζερ τριμμένο
3 κουτ. ελαιόλαδο extra παρθένο
3 καρπούς κάρδαμο
1 κουτ. τσαγιού curry 
Ντομάτα κομμένη κονσέρβας
100 γρμ. ρεβύθια βρασμένα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ρύζι μπασμάτι βρασμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
..........................................................................................
 
Προετοιμασία
 
Στο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τζίντζερ, το κάρδαμο και το κάρυ και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα βρασμένα ρεβύθια και σιγοβράζουμε για 15-20’. Ραντίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε πάνω στο  ρύζι γαρνίροντας με μαϊντανό.
 

Δροσιστικό, θρεπτικό και ελαφρύ πιάτο που θα μας γεμίσει ενέργεια.
 
Συστατικά                                                             tabule                                                             
   
300 γρμ. φακές
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρμ. τοματίνια
1 κούπα μαϊντανό φρεσκοκομμένο
1/2 κούπα φρεσκοκομμένο δυόσμο
Ελαιόλαδο extra παρθένο
1 λεμόνι
Αλάτι 
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
.........................................................................................
 
Ετοιμασία 
 
Ξεπλένουμε τις φακές, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και κόβουμε τα τοματίνια στα δύο.
Αναμιγνύουμε τις φακές με τα μυρωδικά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ραντίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το πιο εύκολο πιάτο είναι έτοιμο!
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ