Η γεύση τριαντάφυλλου σε παγωτό πραγματικά με ξάφνιασε όταν την δοκίμασα και το βρήκα πραγματικά δελεαστικό να βρω συνταγές για παγωτό όπου τα ευωδιαστά άνθη του χαμομηλιού, ο βασιλικός, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, το τσάι να πάψουν να είναι τα βότανα που φροντίζουν την υγεία μας μόνο και  να δώσουν την ξεχωριστή , περίπλοκη και διακριτική γευστική τους νότα στις καλοκαιρινές μας δημιουργίες όπως το παγωτό. 


Η φέτα είναι ένα είδος για το οποίο είμαστε υπερήφανοι στην Ελλάδα. Κάθε περιοχή έχει και την δικιά της εκδοχή άλλη αλμυρή, άλλη πικάντικη, άλλη πιο ήπια.



Μπορεί μερικοί να την θεωρούν λαχανικό, άλλοι να την αποκαλούν φρούτο, εμάς λίγο μας ενδιαφέρει.


 

Τα smoothies μας δίνουν την ευκαιρία να βάλουμε στην διατροφή μας πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και όχι μόνο με τον πιο εύκολο τρόπο.


Η προετοιμασία του φαγητού είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν κάποιος εργάζεται και έχει οικογένεια. Πρέπει να έχεις εναλλακτικές για να ικανοποιηθούν όλοι.



 
 
H granola, που είναι μίγμα με νιφάδες βρώμης, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, έχει κερδίσει την προτίμησή μας και επειδή δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά είναι και πολύ θρεπτική, μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει ένα γεύμα μας


 
Και αυτό το Φθινόπωρο οι κίτρινες κολοκύθες έχουν περίβλεπτη θέση στα ράφια των φρουτεμπόρων.


Οι συνταγές για sushi έχουν τους οπαδούς τους και τα πιάτα που παρουσιάζουν είναι πραγματική ζωγραφιά!


 
 
 
Φαντάζομαι δεν έχει συμβεί μόνο σε μένα. Να αρχίσω δηλαδή να φτιάξω μία συνταγή και να διαπιστώσω ότι μου λείπει το κύμινο. Σουτζουκάκια χωρίς κύμινο δηλαδή; Σίγουρα γίνεται μόνο που θα αλλάξει η γεύση. Μερικοί, ίσως το βρουν και καλύτερο.


Υπάρχουν αρωματικά φυτά όπως η μέντα, ο δυόσμος, το δενδρολίβανο που συχνά βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σε τσάϊ ή συνταγές μαγειρικής. Έχετε ποτέ δοκιμάσει να βάλετε αρωματικά βότανα  στις γλυκειές συνταγές σας; Εμείς πάντως, συγκεντρώσαμε εδώ μερικές σχετικές συσνταγές.


 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ