Πολύ συχνά ακούω ότι τα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά. Αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο όταν φτάνουν στην εφηβεία όπου έχουν την τάση να τρώνε φαγητά εύκολα και εύγευστα με πολλά λιπαρά που είναι βλαβερά για την υγεία τους και δεν προσφέρουν στον οργανισμό χρήσιμα συστατικά γι αυτή την απαιτητική ηλικία.


Αυτά τα γλαστράκια με τα φρέσκα αρωματικά φυτά στο ράφι του super market πολλές φορές με βάζουν σε πειρασμό. Είναι κι εκείνες οι εκπομπές μαγειρικής όπου ο σεφ κόβει το φρέσκο αρωματικό κατ’ ευθείαν από την γλάστρα… κίνηση ηδονή. Να μοσχοβολούν τα χέρια, ο αέρας καθώς κόβονται, να μυρίζει το φαγητό!


Η καψαϊκίνη, που ευθύνεται για την καυστικότητα της πιπεριάς, βρίσκεται κυρίως στους σπόρους της. Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα να χειριστούμε τις πιπεριές, με πολύ προσοχή βγάζουμε τα κοτσανάκια τους και με το μαχαίρι ανοίγουμε τις πιπεριές για να αφαιρέσουμε τους σπόρους.


Για όσους από εμάς αρέσουν οι πικάντικες έως καυτερές γεύσεις, μόλις δοκιμάσουμε το μείγμα μπαχαρικών ή η σως Χαρίσσα (Harissa) το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κολλήσουμε.



Βαδίζουμε ολοταχώς προς το Πάσχα και ακόμη κι εκείνοι από εμάς που δεν έχουμε ακόμη νηστέψει θα νοιώσουμε ακόμη καλύτερα αν απέχουμε από τα ζωϊκά λίπη για λίγο έτσι ώστε να επιθυμήσουμε το αρνάκι περισσότερο και να το απολαύσουμε καλύτερα.


 
 
Μερικές συνταγές από χώρες της Αφρικής έχουν με κάποιες παραλλαγές υιοθετηθεί από τον δυτικό κόσμο.


Μόδα είναι μια παροδική συνήθεια που επικρατεί σε μία κοινωνία και έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση , με τον τρόπο συμπεριφοράς, την διασκέδαση, τη σκέψη και ιδίως τώρα τελευταία και με τις γευστικές μας προτιμήσεις.


Για τους περισσότερους από εμάς, οι κρύες ημέρες των Χριστουγέννων είναι αφορμή για ξεκούραση στο στολισμένο μας σπίτι, οικογενειακές συγκεντρώσεις, αλλά και για όσους φεύγουν η αναζήτηση θαλπωρής και γιορτινής ατμόσφαιρας είναι πρωταρχικής σημασίας.


Τα μαγειρικά μας σκεύη δεν είναι μόνο για να μαγειρεύουμε. Είναι και για να μεταφέρουμε το φαγητό…και να διατηρούν το φαγητό, να μας σερβίρουν.


Τώρα που η φύση δίνει απλόχερα τα καλύτερα φυτά της, είναι η ευκαιρία σας! Πάρτε ένα αρωματικό φυτό στο χέρι σας, τρίψτε το λίγο, μυρίστε το, γευτείτε το.


 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ