Η Φυσσαλίς (inca berries), είναι ο καρπός φυτού της ίδιας οικογενείας με την ντομάτα. Η γεύση της είναι μεταξύ του μούρου και της ντομάτας, ένας συνδυασμός γλυκού και ξινού μαζί που ξαφνιάζει τον ουρανίσκο.
Προέρχεται από τη Ν. Αμερική και είναι καρπός πολύ πλούσιος σε θρεπτικά στοιχεία που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους.
Η αλήθεια είναι ότι το αρνί ή το κατσίκι είναι κρέας που έχει πολύ έντονη γεύση, συχνά δυσάρεστη, για μερικούς που αρνούνται ακόμη και να το δοκιμάσουν. Ένας επιπλέον παράγοντας που μας κάνει διστακτικούς, είναι το λίπος του.
Η γεύση τριαντάφυλλου σε παγωτό πραγματικά με ξάφνιασε όταν την δοκίμασα και το βρήκα πραγματικά δελεαστικό να βρω συνταγές για παγωτό όπου τα ευωδιαστά άνθη του χαμομηλιού, ο βασιλικός, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, το τσάι να πάψουν να είναι τα βότανα που φροντίζουν την υγεία μας μόνο και να δώσουν την ξεχωριστή , περίπλοκη και διακριτική γευστική τους νότα στις καλοκαιρινές μας δημιουργίες όπως το παγωτό.
Το σπανάκι είναι από τα πιο χρήσιμα λαχανικά γιατί εκτός από την χρήση του σε πολλές συνταγές, με διάφορους τρόπους, η περιεκτικότητά του σε σίδηρο και φυτικές ίνες, το καθιστούν απαραίτητο στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής.
Η φέτα είναι ένα είδος για το οποίο είμαστε υπερήφανοι στην Ελλάδα. Κάθε περιοχή έχει και την δικιά της εκδοχή άλλη αλμυρή, άλλη πικάντικη, άλλη πιο ήπια.
Το πιπέρι σετσουάν είναι συστατικό της κινέζικης κουζίνας, άρα χρησιμοποιώντας το προσαρμόζουμε την συνταγή μας ανάλογα.Ταιριάζει πολύ τόσο σε γλυκιά σάλτσα όσο και σε καυτερή.