Η γεύση τριαντάφυλλου σε παγωτό πραγματικά με ξάφνιασε όταν την δοκίμασα και το βρήκα πραγματικά δελεαστικό να βρω συνταγές για παγωτό όπου τα ευωδιαστά άνθη του χαμομηλιού, ο βασιλικός, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, το τσάι να πάψουν να είναι τα βότανα που φροντίζουν την υγεία μας μόνο και  να δώσουν την ξεχωριστή , περίπλοκη και διακριτική γευστική τους νότα στις καλοκαιρινές μας δημιουργίες όπως το παγωτό. 


Η τσουκνίδα είναι φυτό πραγματικό φαρμακείο για τον οργανισμό μας,  γι αυτό μόνο όφελος θα έχουμε αν την εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας.
Εδώ έχουμε μία συνταγή για σνακ με τσουκνίδα που ελπίζουμε να ενθουσιάσει εσάς κι εκείνους που θέλετε να φροντίσετε.


Το πιπέρι σετσουάν είναι συστατικό της κινέζικης κουζίνας, άρα χρησιμοποιώντας το προσαρμόζουμε την συνταγή μας ανάλογα.Ταιριάζει πολύ τόσο σε γλυκιά σάλτσα όσο και σε καυτερή.


Η φέτα είναι ένα είδος για το οποίο είμαστε υπερήφανοι στην Ελλάδα. Κάθε περιοχή έχει και την δικιά της εκδοχή άλλη αλμυρή, άλλη πικάντικη, άλλη πιο ήπια.



Η αλήθεια είναι ότι το αρνί ή το κατσίκι είναι κρέας που έχει πολύ έντονη γεύση, συχνά δυσάρεστη, για μερικούς  που αρνούνται ακόμη και να το δοκιμάσουν. Ένας επιπλέον παράγοντας που μας κάνει διστακτικούς, είναι το λίπος του.


Η προετοιμασία του φαγητού είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν κάποιος εργάζεται και έχει οικογένεια. Πρέπει να έχεις εναλλακτικές για να ικανοποιηθούν όλοι.



Μπορεί μερικοί να την θεωρούν λαχανικό, άλλοι να την αποκαλούν φρούτο, εμάς λίγο μας ενδιαφέρει.


Το σπανάκι είναι από τα πιο χρήσιμα λαχανικά γιατί εκτός από την χρήση του σε πολλές συνταγές, με διάφορους τρόπους,  η περιεκτικότητά του σε σίδηρο και φυτικές ίνες, το καθιστούν απαραίτητο στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής.


 
 
H granola, που είναι μίγμα με νιφάδες βρώμης, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, έχει κερδίσει την προτίμησή μας και επειδή δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά είναι και πολύ θρεπτική, μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει ένα γεύμα μας


 

Τα smoothies μας δίνουν την ευκαιρία να βάλουμε στην διατροφή μας πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και όχι μόνο με τον πιο εύκολο τρόπο.


 
Το μαύρο τσάϊ Lapsang Souchong   είναι φύλλα τσαγιού που έχουν υποστεί την διαδικασία της ζύμωσης και έχουν καπνιστεί φυσικά.


 
Και αυτό το Φθινόπωρο οι κίτρινες κολοκύθες έχουν περίβλεπτη θέση στα ράφια των φρουτεμπόρων.


 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ