Η Φυσσαλίς  (inca berries), είναι ο καρπός φυτού της ίδιας οικογενείας με την ντομάτα. Η γεύση της είναι μεταξύ του μούρου και της ντομάτας, ένας συνδυασμός γλυκού και ξινού μαζί που ξαφνιάζει τον ουρανίσκο. 
Προέρχεται  από τη Ν. Αμερική και είναι καρπός πολύ πλούσιος σε θρεπτικά στοιχεία που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους.
Ταιριάζει πολύ με άλλα superfruits όπως το γκότζι μπέρυ, τα δαμάσκηνα αλλά και με τους ξηρούς καρπούς, οπότε μπαίνει σε συνταγές για πρωϊνό ή σε μπάρες για υγιεινό σνακ.
Μπαίνει σε σάλτσα, στο κρασί με μπαχαρικά, σε μαρμελάδες, συνταγές με κινόα, σε σαλάτες, κέικ.

Ακολουθούν μερικές συνταγές

 

mulledwine

 

Κρασί με μπαχαρικά και Inca berries
 
Συστατικά
 
100 γρμ. Ζάχαρη 
50 γρμ. Ζάχαρη καρύδας
150 ml μπράντυ
3 ξυλάκια κανέλα
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
50 γρμ. Inca berries  ελαφρώς κομμένα
15 γαρύφαλλα
 1 κουτ. τσαγιού κακάο σπόρους (coca nibs)
Λίγο κάρδαμο
1 κουτ. Τζίντζερ νιφάδες,
Φλούδα νερατζιού
 
Οδηγίες
 
Ζέστανε το μπράντυ και την ζάχαρη μέχρι να λειώσει σε μέτρια θερμοκρασία, κατόπιν πρόσθεσε τα μπαχαρικά, τα inca berries και το κρασί.
Άφησε να κρυώσει και αφαίρεσε τα συστατικά ή αν θέλεις πιο έντονη γεύση, άφησε το μίγμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα και μετά το σουρώνεις.
.......................................................................................................................
 
incaberriesmarmelade
 
Για Μαρμελάδα 
 
Συστατικά
 
150g  Inca (Golden) Berries
3 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα
4 κουτ. Σπόρους Chia 
½ κουτ. Κανέλλα σκόνη
2 κουτ. Μέλι
 
Οδηγίες
 
Καλύπτουμε τα  Inca berries με βραστό νερό, τα αφήνουμε για 15΄ μέχρι να μαλακώσουν. 
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομμένα ροδάκινα, τα inca berries στο νερό και προσθέτουμε άλλες 2 κούπες νερό.
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίζει να πήζει.
Προσθέτουμε το chia και την κανέλα όσο είναι ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
 
......................................................................................................................................................
 
broccolini incaberry salad6
 
Σαλάτα θρεπτική με μπρόκολο
 
Συστατικά
 
Μπρόκολο κομμένο σε τουφίτσες
Λίγο αμύγδαλο φιλέ
1 κουτ. σινάπι κίτρινο ή μουστάρδα με ολόκληρο τον σπόρο,
¼ κούπας inca berries
Ελαιόλαδο
 
Οδηγίες
 
Στο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το σινάπι τα berries και το αμύγδαλο και γυρνάμε για λίγο τα υλικά μέχρι να ανταλλάξουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε το μπρόκολο, γυρνάμε για λίγο μαζί όλα τα υλικά μέχρι το μπρόκολο να αρχίσει να γυαλίζει και να ανακατεύεται με τις υπόλοιπες γεύσεις. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
 
240a4098d79b1fe6818aa7f83892ad18 cape gooseberry inca        superfruitbowl
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ