
ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΕΒΑΝΤΑ
Συστατικά
2 κούπες γάλα πλήρες
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κακάο σκόνη
4 κουτ. άνθη λεβάντας
2 κουτ. Εκχύλισμα βανίλιας ή σπόρους από ένα λοβό βανίλιας
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και την λεβάντα ανακατεύουμε και το ζεσταίνουμε με προσοχή να μην βράσει. Σταματάμε αμέσως μόλις δούμε φουσκάλα στο γάλα.
Απομακρύνουμε το μίγμα από την φωτιά αμέσως, και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε την λεβάντα.
Ρίχνουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε ένα σκεύος με καπάκι το οποίο βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε το παγωτό στη μηχανή και συνεχίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
...............................................................................................................................................................




Σχόλια