Ο ευκάλυπτος είναι ένα από τα ψηλότερα δένδρα της Ελλάδας. Είναι τόσο οικείος που λίγοι γνωρίζουν ότι δεν είναι ενδημικό της ελληνικής χλωρίδας.


Μπορείτε να φανταστείτε το αγαπημένο σας μέλι με γεύση μπαχαρικών;


 
Νωρίς το πρωί με τα μάτια να ανοίγουν με δυσκολία, το μαύρο τσάι είναι αυτό που θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι.


Η αλήθεια είναι  ότι τα λαχανικά μας είναι απαραίτητα σε καθημερινή βάση. Με τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν, θωρακίζουν τον οργανισμό μας, διευκολύνουν το πεπτικό μας σύστημα και μας χορταίνουν αρκετά, τόσο όσο δεν χρειάζεται να καταφύγουμε με λιγούρα στην κατανάλωση άλλων πιο λιπαρών επιλογών.


Το χαμομήλι είναι από τα περιζήτητα βότανα λόγω των ιδιοτήτων του. Χρησιμοποιείται αυτούσιο, ή λαμβάνεται το εκχύλισμά του για φαρμακευτική και καλλυντική χρήση.


Η ιδέα είναι πολύ παλιά.Εάν υπάρχει έτοιμο συμπυκνωμένο τσάι, μόλις φθάσει η ώρα να σερβίρεις, ρίχνεις μία μικρή ποσότητα από το τσάι και προσθέτεις νερό.


Το θαλασσινό αλάτι είναι απαραίτητο στον άνθρωπο, όχι μόνον επειδή δίνει γεύση στο φαγητό, αλλά επειδή, όταν χρησιμοποιείται σε λογική ποσότητα, ανοίγει την όρεξη και βοηθά στην πέψη. Επίσης χρησιμοποιείται και ως συντηρητικό στα τρόφιμα επειδή εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων.


Πόσες φορές δεν βλέπουμε τον σκύλο μας να μασάει χόρτα που φυτρώνουν στο χώμα και μας κάνει να απορούμε;


Tα φίλτρα ή σουρωτήρια, είναι ένα πολύ σημαντικό σκεύος της κουζίνας και μπορείς να βρεις το κατάλληλο ανάλογα την εργασία που έχεις να κάνεις.


Το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι αυτό που θα μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουμε. Τις πιο πολλές φορές είναι και το μόνο γεύμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και το καταναλώνουμε βιαστικά, ίσως μηχανικά, επειδή δεν είναι και το καλύτερο πράγμα πρωί πρωί να σκεφτόμαστε τι διαφορετικό θα φάμε.


Με τα φαρμακευτικά φυτά μας (βότανα) έχουμε πραγματικά αισθανθεί πολλές φορές  ότι προσφέρουμε κάποιο είδος βοήθειας σε ανθρώπους που τα χρειάζονται για ένα πρόβλημα υγείας.


Τα προϊόντα μιας χρήσης είτε χάρτινα είτε πλαστικά, έχουν δεχθεί αρνητική κριτική επειδή συσσωρεύονται στο περιβάλλον καθώς τα πετάμε. 


 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ