Εδώ το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονται οι γνώσεις και η εμπειρία του ειδικού.
Τα βότανα περιέχουν δραστική ουσία την οποία θέλουμε να εκμεταλλευτούμε για την καταπολέμηση μιας ασθένειας, ήπιας κατά κύριο λόγο.


Ο άνθρωπος από πάντα είχε την επιθυμία να βελτιώνει, να προσπαθεί να αλλάξει και να εξελίξει τα πάντα γύρω του, έτσι και τώρα βλέπουμε  ότι με τα καινούρια σκευάσματα (nootropics) προσπαθεί να βελτιώσει την λειτουργία του εγκεφάλου του και να αυξήσει την επεξεργαστική και γνωστική του ικανότητα.


 
Εάν είστε από εκείνους που έχουν μία γλάστρα με αλόη στο σπίτι, μην την αφήνετε ανεκμετάλλευτη.


Τα σημάδια είναι ήδη αρκετά. Αύξηση των περιστατικών με την νόσο Altzheimer, αλλεργίες, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, κούραση, ασθένειες που γίνονται όλο και πιο συχνές και για τις οποίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα βαρέα μέταλλα που εισέρχονται στον οργανισμό μας είτε από την τροφή είτε λόγω της  ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι ο κύριος υπεύθυνος.Το έντερο μας φιλοξενεί επίσης "φιλικούς" μικροσκοπικούς οργανισμούς, γνωστούς και ως μικρόβια. Αυτή η κοινότητα μικροβίων  περιλαμβάνει κυρίως βακτήρια, μαζί με ζύμες και ιούς . Στην πραγματικότητα, τώρα γνωρίζουμε ότι ένα άτομο μπορεί να έχει πάνω από 1.000 τρισεκατομμύρια μεμονωμένα μικρόβια στο έντερο του!


Ο ζαμπούκος ή σαμπούκος (Sambucus nigra) είναι επίσης γνωστός με το όνομα κουφοξυλιά, αφροξυλιά και είναι φυτό πολύ κοινό στην ελληνική ύπαιθρο που κάνει την παρουσία του αισθητή κατά το τέλος της Άνοιξης.


 
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έρθει σε επαφή με το καταπράσινο φυτό που ‘τσιμπάει’ σε κάποια ανοιξιάτικη εκδρομή μας.


Η φυσική και ψυχική μας υγεία μπορεί να επηρεαστεί έντονα από τα «μικρόβια μας», δηλαδή τους μικρούς οργανισμούς (όπως τα βακτήρια) που αποτελούν το μικροβιακό οικοσύστημα στο έντερο μας. Αυτό το οικοσύστημα είναι γνωστό ως εντερική χλωρίδα.


Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που πιθανόν να μας προκαλέσουν έναν πονοκέφαλο.


Θ’ ακούσουμε το λιβάνι και το μύρο να αναφέρονται στις πιο σημαντικές τελετές  της εκκλησίας  μας, αφού εκεί έχει καθιερωθεί η χρήση τους.


Η Αμαμηλίς περιέχει δραστικές ουσίες που την κάνουν περιζήτητο συστατικό σε διάφορα σκευάσματα αλλά και καλλυντικά για την καταπολέμηση παθήσεων του δέρματος.


Μόλις  μας γυρίσει την πλάτη ο χειμώνας, μία βόλτα στην εξοχή που βγάζει τα πρώτα της άνθη, με τον ήλιο στα καλύτερά του, είναι ότι χρειαζόμαστε.


e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ