Η Φυσσαλίς  (inca berries), είναι ο καρπός φυτού της ίδιας οικογενείας με την ντομάτα. Η γεύση της είναι μεταξύ του μούρου και της ντομάτας, ένας συνδυασμός γλυκού και ξινού μαζί που ξαφνιάζει τον ουρανίσκο. 
Προέρχεται  από τη Ν. Αμερική και είναι καρπός πολύ πλούσιος σε θρεπτικά στοιχεία που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους.


 
 
 
 
 
 
 
 
Η γεύση τριαντάφυλλου σε παγωτό πραγματικά με ξάφνιασε όταν την δοκίμασα και το βρήκα πραγματικά δελεαστικό να βρω συνταγές για παγωτό όπου τα ευωδιαστά άνθη του χαμομηλιού, ο βασιλικός, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, το τσάι να πάψουν να είναι τα βότανα που φροντίζουν την υγεία μας μόνο και  να δώσουν την ξεχωριστή , περίπλοκη και διακριτική γευστική τους νότα στις καλοκαιρινές μας δημιουργίες όπως το παγωτό. 


Η φέτα είναι ένα είδος για το οποίο είμαστε υπερήφανοι στην Ελλάδα. Κάθε περιοχή έχει και την δικιά της εκδοχή άλλη αλμυρή, άλλη πικάντικη, άλλη πιο ήπια.



Μπορεί μερικοί να την θεωρούν λαχανικό, άλλοι να την αποκαλούν φρούτο, εμάς λίγο μας ενδιαφέρει.


 

Τα smoothies μας δίνουν την ευκαιρία να βάλουμε στην διατροφή μας πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και όχι μόνο με τον πιο εύκολο τρόπο.


Ο Yβίσκος  (Hibiscus sabdariffa, Roselle,) ευδοκιμεί στις τροπικές περιοχές.
Στoν κάλυκα του άνθους, αποδίδονται μερικές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.


Tο Za’atar είναι μείγμα μπαχαρικών της αραβικής κουζίνας, πραγματικά ιδιαίτερο στην γεύση, που περιέχει ρίγανη, σουμάκ, θυμάρι, κύμινο και σουσάμι.


Η τσουκνίδα είναι φυτό πραγματικό φαρμακείο για τον οργανισμό μας,  γι αυτό μόνο όφελος θα έχουμε αν την εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας.
Εδώ έχουμε μία συνταγή για σνακ με τσουκνίδα που ελπίζουμε να ενθουσιάσει εσάς κι εκείνους που θέλετε να φροντίσετε.


Η αλήθεια είναι ότι το αρνί ή το κατσίκι είναι κρέας που έχει πολύ έντονη γεύση, συχνά δυσάρεστη, για μερικούς  που αρνούνται ακόμη και να το δοκιμάσουν. Ένας επιπλέον παράγοντας που μας κάνει διστακτικούς, είναι το λίπος του.


Το σπανάκι είναι από τα πιο χρήσιμα λαχανικά γιατί εκτός από την χρήση του σε πολλές συνταγές, με διάφορους τρόπους,  η περιεκτικότητά του σε σίδηρο και φυτικές ίνες, το καθιστούν απαραίτητο στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής.


Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
IMAGE Βόλτα στη βόρεια Ελλάδα
11 Ιανουαρίου 2018
IMAGE Εικόνες από την Σύρο
05 Απριλίου 2017
IMAGE Χειμωνιάτικο τοπίο
08 Ιανουαρίου 2019
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Foodexpo 2019
21 Μαρτίου 2019
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Artemisia Annua
18 Ιουνίου 2020
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Moringa
19 Νοεμβρίου 2018
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ

e-books

Τσάϊ για συντροφιά στην δουλειά. Κατεβάστε εδώ.

 

Ιδέες με παγωμένο τσάϊ. Κατεβάστε εδώ